2019. február 19., kedd, Zsuzsanna, Buda napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:40 Végre! A Holdon is lesz izraeli zászló és holokamuzás22:05 Jön az EP-választás, indul a Soros-kampány21:27 Szavak nélkül21:02 Nem mindig mesélgetett Auschwitzról Jobbik-Jákob - amikor a politikai érdek úgy kívánta, mulatott a zsidóviccen20:54 A MIÉP elnöke a Mi Hazánk irodájában köt megállapodást és tart előadást20:37 Kivonultak a parlamentből az egyesült ballibek - munka helyett inkább átruccantak Esztergomba19:56 Nyílt levél Hont Andrásnak19:50 Magyar fejlesztésű sporttérkép - minden egy helyen, egy alkalmazásban (x)19:38 "Antiszemitizmus elleni küzdelem": tanárok, diákok, ügyészek, bírák részesülnek átnevelésben a kormány jóvoltából19:05 Az EU újabb szankciókat fontolgat Oroszországgal szemben18:21 Újabb zseniális ellenzéki akció: írni nem tudnak, de tiltakozni nagyon szeretnek az elvtársnők18:03 Dúró: aki szerint értelmetlen a parlamenti munka, adja vissza a mandátumát!17:44 Kivágták Demetert a honvédelmi bizottságból17:24 Kísérti a múlt a cuki néppárti fiúkat: újabb "listázós" ügyet rángatott elő a fideszes sajtó17:00 Suzuki: még az érvényben lévő 250 órás túlórakeretet sem használják ki
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Külföld :: :: Hozzászólások

"Soha többé 1918!"

Ilyen feliratú plakátok láttak napvilágot - no nem az úgynevezett Magyar Házon (és máshol sem a Délvidéken): a montenegrói Cetinje városának több forgalmas pontján jelentek meg.
Zoom
Az említett felirat alatt olvasható a magyarázat: “Száz év telt el a fehér terror óta”. A plakát szerzője a “fehéreken” azokat az erőket érti, amelyek 1918-ban Szerbia és Montenegró egybeolvadását erőltették.
Továbbá az “Igazságot, becsületet, szabadságot Montenegrónak!” szlogen is szerepel a plakátokon.
Alatta pedig apróbb betűkkel ez a szöveg áll:
A montenegrói nép elleni megtorlás és retorzió légkörében, amelyet Szerbia, annak hadserege, rendőrsége, valamint az árulóink hoztak létre, azért, mert aktív ellenállást tanúsítottunk hazánk mint az egyik legrégebbi balkáni állam bekebelezése ellen, 1918 decembere és 1929 augusztusa között a pokol és a halál örvényében néhány ezer ember tűnt el. Több mint 3 200 embert öltek meg, sokukat állati módon. Több mint 5 800 montenegrói családi házat és egyéb épületet raboltak ki és gyújtottak fel.
Szinte minden településen, ahol végigvonultak a szerb büntetőegységek, lányokat és nőket erőszakoltak meg, akik közül sokan öngyilkosságot követtek el. Egész Montenegrót úgy meggyalázták, mint a történetében soha senki.
A szerb nacionalista sajtó elítélte a cetinjei plakátokat.
(Délhír.info - rs.sputniknews.com nyomán)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready