Szívtelen rasszista, akinek nem szorul össze a torka e megtört, elcsukló hangú, csontsovány menekült asszonyok láttán... A Voice of Europe cikke:
A Svédországban lévő szomáliaiak nagy többsége, becslések szerint 80 vagy nagyobb százaléka segélyen él. Mégis azt állítják, hogy diszkriminálják őket, és hogy a segélyhivatal visszaél hatalmával.
„Ez igazságtalan”, mondja egy nő, „jogunk van a lakhatásra. Svédországban mindenkinek vannak jogai. Mindenki tudja, hogy mi áll a jogaidban”.
Egy fiú azt mondja: „Nem akarunk egy olyan új házat, amit nem anyu rendelt. Nem csupán három szobát akarunk vagy valami olyasmit; annyit akarunk, amennyit anyu mond. Olyannyit akarunk, amennyi nekünk tetszik”.
Ez folyik, miközben svéd nyugdíjasok és hajléktalan emberek segélyszervezetektől függenek, hogy akár csak napi egy tál megfelelő ételt kapjanak. 
A svéd adófizetők - akik ezeket a munkától ódzkodó gazdasági „menekülteket” mindennel és még többel is ellátják, amire szükségük van - azok, akiknek az utcán tüntetniük kellene.
(Hidra - Kuruc.info)