Egy idáig nem közölt felvétel jutott el a 444-hez, ami az MTVA székházában készült december 17-én, nem sokkal azután, hogy több ellenzéki képviselő megpróbált betörni a stúdióba, hogy beolvassák követeléseiket.
Zoom
A videót a közmédia egyik operatőre készítette.
"Varju a földön fekve leginkább komikus látványt nyújt, és nem tűnik úgy, mint aki veszélyeztetné épp az MTVA üzemi működését" - állapítja meg még a zsidó híroldal is, aki pedig megtekinti a videót, az világosan látja, mire ment ki az akció: kiprovokálni némi keményebb fellépést, és közben élőzni, élőzni, élőzni. Ez egész jól sikerül a DK-s Varju Lászlónak, nem véletlenül ismételgeti közben:
Ez az, fiúk, ez az, fiúk!
És végre van valami videó "atrocitásról" is, ami a sikeres tüntetések alapfeltétele, nem véletlenül hozza a 444 a következő címmel a videót:
Fegyveres őrök erőszakkal kényszerítik, rángatják és teperik földre Varju Lászlót egy eddig titkolt MTVA-s felvételen
Testvére, a Zsindex pedig:
Fegyveres biztonsági őrök erőszakkal vitték földre, és csavargatták Varju László lábát a köztévében
Arra persze, hogy mire ment ki Varju részéről az egész, teljesen véletlenül hallgatnak. És arról is, hogy amikor Varju pártelnöke volt hatalmon, 2006-ban, kifejezetten örültünk volna ennek a gyöngédségnek...
Alább a rövidebb, vágott videó:
És a hosszabb, teljes változat:
Frissítés: amikor kiderül, hogy a viccnek van még egy további csattanója is
Mégpedig a szemkilövető alábbi bejegyzése (amúgy Révész Máriuszt nem így "ütötték", de akkor valahogy nem került sor hasonló megnyilvánulásra, sőt Kuncze Révész Mártíriusznak gúnyolta, pedig ő nem tört be sehova egy kis színházért):