Élesen bírálta az egyik közvélemény-kutatót az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Puzsér Róbert szerint megpróbálják befolyásolni az előválasztást, ezért azzal fenyegetett, hogy részt sem vesz a tervezett második fordulóban, ahol Karácsony Gergely lenne az ellenfele – mondták el az M1 Híradójában.
Karácsony Gergelynek minden szava hazugság, és alkalmatlan városvezetőnek – ezt írta Puzsér Róbert a baloldal főpolgármester-jelöljéről. A publicista – aki saját maga is indul a városvezetői posztért – Facebook-oldalán úgy fogalmazott: Karácsony Gergely legfeljebb csak a közvélemény-kutatásokon szerepel jól, a budapestiek már kiismerték, és senki sem szavazna rá. Hozzáteszi: Karácsony Gergely a régi baloldal jelöltje, akit a szocialista pártmaffia pénzel, és nemrég megbukott az MSZP miniszterelnök-jelöltjeként. Karácsony Gergely pártját, a Párbeszédet kamupártnak nevezi Puzsér Róbert, amelynek szerinte még az egy százalékot sem éri el a támogatottsága.
Nem ez az első eset, hogy Puzsér Róbert éles kritikával illeti Karácsony Gergelyt. Egy január végi bejegyzésében szociológusból lett botcsinálta polgármesternek nevezte, aki szerinte azok közé a baloldali politikusok közé tartozik, akiknek betartható ígéret még nem hagyta el a száját.
Egy tavaly év végi megállapodás értelmében az ellenzék előválasztás útján nevezi ki azt a politikust aki ősszel elindulhat a jelenlegi főpolgármester ellen. Jelen állás szerint Puzsér Róbertnek többek között Karácsony Gergellyel kellene megmérettetnie magát az előválasztás második fordulójában nyáron. Ha lesz ilyen.
Szocialista és DK-s politikusok ugyanis többször kijelentették: mivel Karácsony Gergely megnyerte az első fordulót, és Puzsér Róbertnek szerintük nincs érdemi támogatottsága, nem lesz szükség több elővoksolásra. Puzsér Róbert korábban többször kijelentette, hogy a baloldali pártok megszegnék az ígéretüket, ha lefújnák a második fordulót.
Most viszont már ő maga adott ultimátumot, miután az egyik közvélemény-kutató cég Karácsony Gergelyt nevezte meg az ellenzék legesélyesebb jelöltjének. Puzsér szerint a Závecz Research Karácsony Gergely és a Magyar Szocialista Párt háztáji közvélemény-formáló intézete, amely hazugságokkal zsarolja a közvéleményt, és befolyásolni akar egy demokratikus választást.
Trágár szavak kíséretében azt üzente a cég vezetőjének: ha még több ilyen felmérést csinálnak, még mielőtt ő is bemutatná a programját, akkor nem indul el az előválasztás második fordulóján.
Javaslom Závecz Tibornak, hogy takarodjon el a halál f@szára, és ott kutakodjon, aztán ha a budapestiek már ismerik a programomat, majd akkor ismertesse, mit kutatott ki!
- írta a libsik főpolgármester-jelöltje.
Az MSZP-s Harangozó Gábor szerint Puzsér Róbert kezében van a döntés. Hasonlóképpen vélekednek Karácsony Gergely pártjában, a Párbeszédben is. Szóvivőjük nem akarta kommentálni Puzsér Róbert szavait, mindössze annyit mondott: ha a publicista ki akarja deríteni, hogy mekkora a támogatottsága, akkor vegyen részt az előválasztáson, ahogy azt korábban ígérte.
(Híradó nyomán)