A Farkasok teljes állományának kötelező minden évben számot adnia az elméleti tudásáról, fizikai és szakmai felkészültségéről. A vizsga hétvégéjére lekerül a sikeres alapkiképzéssel megszerzett barett-sapka, majd csak a vizsgák után kerül vissza a jelképes viselet.
Egyben ez egy vízválasztó esemény is, hiszen azon bajtársak, akik nem jelennek meg a barettvédésen (és nincsen érthető indoklásuk), nem számítanak többé az állomány tagjának. Akik nem tudják teljesíteni a vizsgákat, illetve nem érik el az összesítésnél a minimálisan szükséges pontszámokat, ők maradnak a csapatban, de a barettjüket mindaddig nem viselhetik, ameddig nem pótolják a hiányosságaikat.
A pénteki esti érkezés fakultatív volt, hiszen csak kötetlen beszélgetésekre, táborépítésre és a felszerelések előkészítésére került sor.
A szombat reggel fizikai felmérővel kezdődött: 4 km futás (homokos terepen, emelkedőkkel), majd 100 guggolás, 100 fekvőtámasz és 100 felülés (legfeljebb 2 részre bontva). 30 percen belül idő “megfelelt”, 25 percen belüli idő a “kiválóan megfelelt” eredmény. A legjobbak 20 percen belül teljesítették ezt a felmérőt.
Következett egy 45 perces elméleti tesztsor megírása, ami az összes témakört érintette, amit egy farkasnak tudnia kell. Elsősegély, tereptan és tájékozódás, fegyverismerettel és harcászattal és egyéb témákkal kapcsolatos kérdések.
Zoom
A rendszeresített kötszerek helyes és szakszerű használatának gyakorlására is sor került. C.A.T. és izraeli kötszer használata.
Zoom
A fegyverismereti vizsga során a biztonsági rendszabályokon túl két típus szét- és összeszerelését kellett bemutatni, miközben az alkatrészek neveit is pontosan tudni kellett.
Zoom
Zoom
Egy útvonal-felderítő járőr során az egyének mozgása, viselkedése, eljárása került megvizsgálásra és javításra az oktatók által.
Zoom
Zoom
A járőrözést egy 12 km-es menetgyakorlat követte, amit 3 óra alatt kellett együttesen teljesíteni. A menetgyakorlat vezetésére egy olyan bajtárs lett kijelölve, aki nem ismerte a terepet, nem tudta előzetesen, hogy neki kell ezt a feladatot ellátnia, és csak egy térkép állt rendelkezésére a feladat leküzdéséhez.
Zoom
Az este egy szimulációs gyakorlattal folytatódott. A főkiképzésre készülők beszivárgó-felderítő kisalegységet alkottak, míg a többiek az ellenerőt szimulálták. A terület zárását gépjárműves-hőkamerás, illetve több gyalogos járőr alkotta. “Tűzparancs” volt érvényben, így az esetlegesen lebukók hamar kaphatták az airsoft-sorozatokat. Volt is egy rövid éjszakai hajsza az egyik erdőségben, de a beszivárgók sikeresen elrugaszkodtak az őt üldözőktől a terület gyors körbezárása ellenére, így folytathatták a feladatukat.
A vasárnap reggeli tornával és a szimuláció kiértékelésével kezdődött. A reggeli étkezés után a hangsúly a rövid airsoftos szituációk gyakorlására helyeződött. Harcérintkezések, miközben sérültek is vannak. Hamar kiderült, hogy a kommunikáció és az összeszokottság hozza csak meg a kívánt eredményt, különben egy harctéri sérült ellátása hamar oda vezet, hogy az egész alakzat sérülten fekszik…
Zoom
Zoom
Ebéd után fakultatív gyakorlásra került sor, már lazább keretek között, illetve értékeléssel zárult a hétvége.
(Forrás: farkasfalka.com)
"A magyar virtus felébresztése" - 2017-es videó: