Igencsak szürreális sajtóközleményt kaptunk tegnapelőtt: nem tudtuk eldönteni, létező cégről és termékről van szó, vagy csak valamiféle médiahekk. Ma viszont újabb levelet kaptunk, melyet ezúttal nem nekünk címeztek, a Portfolió.hu-tól szeretnének helyreigazítást, mert nem tetszik, amit írtak róluk - de erről majd később. A lényeg az, hogy ezek az emberek léteznek. Talán még a termékük is.
Következzék az eredeti, képekkel ellátott közlemény - az eredeti, "zsidós" helyesírással:
Kosher Energy Drink MOSES
Bolti ár: 1800-1900 Forint / Doboz
Zoom
A világ egyetlen 100%ban Kosher energiaitala, a világ leg exclusivabb ilyen jellegű itala. Magasan a Bio/Vegan/Halal élelmiszeripari minőgég felett áll. ( a Kóser )
Zoom
Előállítása során, külön az alkotóelemeit egyenként egy-egy Rabbi felügyelte. Így közel 11 Rabbi felügyelete alatt készült az alapanyag. Fő Hekser -ését Kizárólag Radnóti Zoltán Főrabbi végezheti a világon.
Zoom
A világ legerősebb forgalomban lévő energiaitala! 3x Erősebb a külföldi forgalomban lévő Red Bullnál.
Zoom
A világ egyetlen UV reagens dobozfestésével. A doboz világít az UV hatására.
Zoom
Bevezetése elsőként Magyarország, mint ahogy a Coca Cola Energy Drink is tettel. Következő bevezetése NEW YORK ( engedélyek az USA forgalombahozatalára megszerezve )
Zoom
A világon egyetlen egy személy, örökös Radnóti Zoltán Főrabbi ( hekser ) -elheti ! Ezen kötődéseknél fogva kerül Magyarországon először forgalomba a termékünk. Természetesen, a nagy igényekre való tekintettel is.
Zoom
Már számos helyeken , dohányboltokban , éttermekben , elit élelmiszerüzletekben kapható. pl. 8 és 8 Delikát stb.....
Zoom
A Red Bull kora és egyeduralma véget ért, a Kosher Energy Drink MOSES megérkezett... A legújabb generációs Energiaital, alkalmazkodva a világ fogyasztói igényeihez.
Zoom
Üdvözlettel:
Kosher Energy Drink Zrt. team
***
Csodálatos ez a magyar nyelv, ugye?...
A cég háttere sem kevésbé érdekes, arról szól az említett Portfolió-cikk (a címben a "magyar" nyilván valami óriási félreértés eredménye lehet): Tesla-gyilkos kamion után kóser energiaitallal hódítana egy magyar vállalkozó
És erre a cikkre válaszul született az alábbi terjedelmes levél, újabb képekkel, köztük az izraeli nagykövetével. Sejtették, hogy kevesen fogják végigolvasni, ezért a legfontosabb szót csupa nagybetűvel írták: "a jól bevált és megszokott ANTISZEMITA megnyilvánulások". Ha ugyanis nem válik be az új ital, annak csakis ez lehet a magyarázata.
***
N y í l t L e v é l
H e l y r e i g a z í t á s / F e l h í v á s !
Kosher Energy Drink Zrt. - Portfolio.hu
Tisztelt Portfolió.hu szerkesztőség!
2019. október 2.-án kelt cikkükben, aminek a címe : Tesla-gyilkos kamion után kóser energiaitallal hódítana egy magyar vállalkozó
Az alábbi helyreigazításokat szeretnénk kérni.
Zoom

Már a cikküknek a címe is megtévesztő, valamint gazdasági illetve erkölcsi károkat okozott és okoz, valótlan, csak a találgatásokra és feltételezésekre alapuló ,,félrevezető,, tartalma.
Hogy tisztázzuk a félreértéseket, és NE jussunk el egy polgárjogi és büntetőjogi helyzethez, ezúton kérnénk a cikkek helyreigazítását.
Tesla-gyilkos jelző, valótlan tartalma és az olvasó figyelemfelkeltő hangzatos kijelentések alkalmazása teljes mértékben megtévesztésre alkalmas.
Zoom

Cégcsoportunk egyik tagjaként az eTruck Motor Zrt. amely, elektromos kamion fejlesztésére és gyártására hoztunk létre. Már jóval a Tesla által bemutatott kamion előtt fejlesztés alatt állt cégünknél. Tehát az egyik nem előzi meg a másikat. De nem is itt a félrevezető és a becsület csorbítására alkalmas probléma. Hanem, hogy valótlannak és bulvárfogásnak állítják be az egészet.
Az elektromos kamionunk, támogatottsága nagyban függött a magyarországi kormányzati segítségtől, amit cégünk többszöri kérésre sem kapott meg. Erre a segítségre épült volna egy külföldön elnyerhető pályázati támogatási rendszer.
Mivel az itthoni támogatásunkat rajtunk kívülálló okoknál fogva nem kaptuk meg, ezért nem pályázhattunk a kamion gyártását elindítható pénzösszegekre. Ami euró milliárdos nagyságrendű lehetett volna.
Zoom

Cégünk az eTruck Motor Zrt. ez idő alatt, akkora fejlesztési hátrányokat szenvedett a konkurens elektromos kamiont fejlesztő cégekkel szemben, hogy már értelmetlennek tartottuk, hogy sorozatgyártásig eljuttassuk a projektet.
Cégünk úgy döntött, hogy továbblép, és a konkurens cégeket megelőzve egy sokkal legalábbis a mi gondolatunk szerint egy teljesen más elektromos rendszert fejlesztünk tovább, amivel biztosított lehet a technikai előnyünk. Jelenleg a kutatások és kísérletek számos országban és egyetemen folynak ez irányban.
Összegezve, a magyarországi háttér, ami szükséges volt a projekt elindításához, véleményünk szerint az erős olaj lobbi miatt nem volt kivitelezhető, az adott időben. Tesztjeinket 100%-osan fejeztük be, érdeklődés és támogatottság hiányában, valamint az ez idő alatt megerősödött konkurencia miatt, félretettünk, és nekiálltunk egy új rendszer kifejlesztésének. Amit várhatóan 2020 közepén mutatunk be.
Bármilyen a fejlesztéssel kapcsolatos tervdokumentációt, tervrajzot, designt ,,bármilyen gyártó,, cégnek a rendelkezésére bocsátjuk teljesen ingyen és szabadon. Legalább a ,, belefeccölt ,, munka és energia és rengeteg pénz értelmét lelje.
Zoom
Másik helyreigazítási igényünk a néhai König Bank Zrt. eláztatása/lejáratása végett kezdeményezzük önöknél, amit már többszöri ügyvédi felszólításunkra sem tettek meg.
2016 közepén megalapítottuk a König Bank Zrt.-t , avval a piaci rést kihasználva, hogy Magyarországon az akkor még nem létező ,,STARTUP,, támogatást ilyen módon tudjuk finanszírozni. Tehát a végleges célunk egy Projekteket finanszírozó társaság lett volna, ami semmilyen engedélyhez nem kötött. Ma így működnek az összes ilyen jellegű úgynevezett Venture Capital vállalkozások.
Tehát az MNB egy olyan működési formát NEM engedett és engedélyezett nekünk, ami jelenleg több tucat cég is végez. A tőkeemelésünket, mint az MNB jegyzőkönyvekből is kiderül, a 33 Milliárd forintnyi tőkét külföldi 3A (AAA) minősítésű értékpapír apport és készpénz útján szerettünk volna végrehajtani. A már említett, még akkor Magyarországon nem ismert STARTUP támogatási rendszert bevezetni.
Ilyen gazdasági környezetbe, ahol minden félremagyarázható, és bármilyen indokkal megállítható, társaságunk úgy döntött, hogy elhalassza a külföldi tőkéink Magyarországra történő behozatalát.
Nincs a gazdasági életben az a hülye, aki még meg sem száradt az alapító okiratán az aláírás, és már a hatóságok el is tiltották bármilyen tevékenység gyakorlásától, és ennek ellenére közel 100 Millió eurós tőkét mazochista módon betegyen a bizonytalanságba, a végelláthatatlan hatósági pereskedésbe.
Így ezt az utat választva, érdekeltségeinket, amennyire tudtuk kivontuk az országból.
Visszatérve, a cikk által felvezetett energiaitalra ( Kosher Energy Drink MOSES ), a cikk szerzője többször ellentmondásba kerül önmagával, hol feltételes módban fogalmaz, néha meg az írói fantázia szárnyalásának közepette tényeket elferdítő és lejárató módon fogalmaz.
A termékünk nem hódítani kíván, hanem hódít is! Jelenleg is forgalomban van több magyarországi felső kategóriás vendéglátó és élelmiszerre szakosodott boltban, valamint Nemzeti Dohányboltokban… Az íze hibásan lett a cikkben megemlítve, nem az íze a MOZES , hanem a neve…
Effektíve, nem egy kitalációról van szó, hanem egy létező termékről, ami a valóság. Ami egyben a világ legerősebb energiaitala! Sérti cégcsoportunkat a cikk írója által leírt ,, Vadiúj sztoriba kezdett az a tulajdonosi kör, amely korábban két nagy kamuprojektet is belengetett ,, bevezető is! Ez is a tények elferdítésének minősül. Egyik projektünk sem ,,kamu,, ok – okozat. Mi miért nem folytatódott tovább, vagy mi miért módosult cégeinknél.
Zoom

Egy részvénytársaság fenntartása is jóval meghaladja az olyan újságírók fizetési összegeit, akik feltételezésből valótlant és az olvasók bevonzását remélve elferdítik a tényeket. Arra szerettünk volna rávilágítani, hogy ,, kamuból,, senki nem hoz létre részvénytársaságokat, fejleszt projekteket, feccöl bele százmilliókat, és hoz létre egy piacvezető terméket… ( kedves újságíró úr )
Legegyszerűbb az, hogy bárkinek – bárminek a munkáját kamunak kiáltani az íróasztal mögül, és evvel mérhetetlen károkat okozva az adott vállalkozásnak. ( Hol van az újságírói etikai kodex??? )
Termékünkre visszatérve, ami a fő cikk vége lett volna. Mellékletben elküldjük a MAZSIHISZ és a Kosher Energy Drink Zrt. közt köttetett adományozási szerződést. Ami szintén nem fikció és kamu. Cégünk támogatta a 2019–es MACCABI játékokat is. Amit nyilván egy ,,kamu,, termékkel nehézkes lett volna.
Rátérünk a LEG felháborítóbb dologra, ami ez egész vállalkozás csoportunkat beárnyékolja. Az nem más, mint a jól bevált és megszokott ANTISZEMITA megnyilvánulások.
A Kosher Energy Drink Zrt. több száz és nem túlzunk, ,,partnerrel,, vette fel a kapcsolatot a működése során, és csak azért, mert izraelita érdekeltségek állnak az ital mögött. Minden honnan elutasítást és gyűlölködést kapunk. Még annak ellenére is, hogy a partnerink a legnagyobb profitot tudják termelni az élelmiszeriparban a termékünk forgalmazásával!
Ezért cégünknél jelenleg fejlesztés alatt áll egy olyan weboldal, ahová a rasszista és antiszemita cégeket fogjuk szégyenlistára tenni. Felsorolni és megbélyegezni, mint ahogy ők is velünk tették.
Természetesen, partnerinket is várjuk a világ minden részéről, cégeket, magánszemélyeket egyaránt. Akik tolerálják a vallási és faji különbségeket. Hozzátesszük, hogy az emberiség az egy faj… Bőrszíntől és vallástól, gondolkodástól és nemi identitástól függetlenül…
Ezért cégünk januárra meghirdeti, a világ legnagyobb jótékonysági rasszizmus elleni ( KOSHER ) Póker Partiját is, ami a New York-i debütálásunk csúcspontja lesz. Nevezési díj nem terheli senkinek a pénztárcáját, ellenben a győztes garantált 10 millió Dolláros fődíjat vihet haza. Fő támogató a Kosher Energy Drink Zrt.
Zoom

A félreértéseket elkerülve és a hibás sajtó közléseket és találgatásokat megelőzve, senki ne kételkedjen a zsidóság vagyona felett. Abban, hogy egy luxus ,,konkurencia mentes,, világ legjobb minőségű terméke ( Kosher Energy Drink MOSES ), ami a világ egyik leggyorsabban növekvő iparágban van jelen, ,,az energiaital szektorban,, ne lenne képes bármekkora pénz előállítására. Cégünk működési elve is rendhagyó a világon. Már nem a profit vég nélküli hajszolása a cél, hanem a növekedés mellett a társadalmi szerepvállalás és annak támogatása.
A Red Bull, aki közel 32 éve van jelen a piacon, és nagyobb profitot termel, mint a száz éves múltra visszavezethető autóipari márkák, ( Mercedes, Rolls-Royce, BMW az összes…) akik már nem képesek fenntartani a verseny szakosztályaikat, mert nincs rá elég pénzük. Erre egy energiaitalgyártó cég 2 darab Formula egyes csapatot is üzemeltet, csak a reklám kedvéért. Ezért nem alábecsülendő az energiaital szektor, ráadásul cégünk jóval a Red Bull felé ment mindenben. A kávézás a gyorsuló világ dinoszaurusza…
Megjegyezni kívánjuk, hogy a Red Bull is Izraelita érdekeltségű ital, mint, ahogy a világ legnépszerűbb szociális hálója is a Facebook is Zsidó, mint ahogy a Kosher Energy Drink is Zsidó. Az egyetlen olyan márka vagyunk a világon, aki felvállalja a zsidóságát, és büszke arra…
Sok szeretettel várjuk minden nem rasszista új partnerinket… és persze a helyreigazításokat is…
Ajándékba küldtünk önöknek, a ,,kamu,, italunkból, fogyasszák szeretettel és egészséggel!
Budapest, 2019. október 3.
König Investment Zrt., eTruck Motor Zrt., Kosher Energy Drink Zrt.