Ezúttal a Népszava vállalkozott a következetes judaista hagyomány továbbvitelére:
Zoom
Frissítés: a Vasárnap.hu petíciót indított a kereszténygyalázás ellen
Alább olvasható a felhívásuk:
A közelmúltban ismét megszaporodtak a baloldali sajtóban a kereszténygyalázó írások, képi tartalmak. Kedden a Népszava közölt vállalhatatlan karikatúrát, amely Jézus Krisztust gúnyolta ki. Határozottan állítjuk: mindezt már nem szabad szó nélkül hagyni! A Vasárnap.hu petíciót indított a baloldali sajtó kereszténygyalázó gyakorlata ellen, amelyhez minden jó szándékú ember csatlakozását várja!
Az elmúlt időszakban ismételten megsokasodtak a kereszténységet, illetve magát Jézus Krisztust támadó, sértő és gyalázó cikkek, karikatúrák. A magyarországi baloldali sajtó fősodra előszeretettel fogadta be ezeket a tartalmakat, és nyújtott nekik megjelenési lehetőséget, semmibe véve ezzel a magyar társadalom többségének hitét és meggyőződését.
Legutóbb éppen a Népszava közölte a fenti vállalhatatlan, Jézust gúnyoló, a keresztény embereket egyértelműen sértő, viccesnek szánt, ám egyáltalán nem humoros karikatúrát.
Jézus Krisztus és a kereszténység nem lehet gúny tárgya – ahogy nem lehet az egyetlen vallás sem. A keresztény ember számára Jézus az Isten fia, aki megváltott bennünket bűneinktől. Belőle tréfát űzni, őt gyalázni alávaló cselekedet.
Felszólítjuk a baloldali sajtótermékek szerkesztőit, hagyjanak fel a kereszténységet gyalázó tartalmak közlésével, tartsák tiszteletben hitünket, meggyőződésünket, és ne tegyék azt irónia, gúny tárgyává!
Felszólítjuk a baloldali sajtóban publikáló szerzőket, karikaturistákat, hagyjanak fel ilyen jellegű tartalmak létrehozásával!
Javasoljuk, hogy e botrányos megnyilvánulások helyett értékteremtő, a lelket, szellemet építő, hasznos tartalmakkal szolgálják olvasóközönségüket.
Elég volt a baloldali sajtó kereszténygyalázásából! Elég volt a Jézus Krisztust gúny tárgyává tévő megszólalásokból! Elég volt a vallásos emberek kifigurázásából, az egyház nevetségessé tételéből, információk elhallgatásából, tények kiforgatásából, az offenzív egyházellenes újságírásból!
Kiállunk a keresztény értékek mellett, védelmünkbe vesszük Jézus Krisztus alakját, és olyan újságírás mellett szállunk síkra, amely értékteremtő és értékhordozó!
Azokért pedig, akik vallásokat, hitbéli meggyőződéseket figuráznak ki és támadnak meg aljas módon, elmondunk egy Miatyánkot.
A petíció itt érhető el. Az aláírókhoz minden jó szándékú ember csatlakozását várjuk!
2. frissítés: a KDNP személyiségi jogi pert indít
A Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezető-helyettese személyiségi jogi pert indít az alaptörvény és a polgári törvénykönyv alapján a Népszava Jézust gúnyoló karikatúrája és szövege miatt.
Vejkey Imre, a kisebbik kormánypárt frakcióvezető-helyettese csütörtöki online tájékoztatóján azt mondta: az alaptörvény rögzíti a véleménynyilvánítást és a sajtószabadságot, de egyidejűleg azt is, hogy ezek gyakorlása nem irányulhat bizonyos közösségek, többek között a vallási közösségek méltóságának a megsértésére. Márpedig itt ez történt - értékelt a KDNP-s politikus, aki úgy fogalmazott: a napilap Jézust gúnyoló karikatúrája a sötét oldal gyűlöletének a megnyilvánulása.
Hozzátette: nemcsak a keresztényeket és keresztyéneket, hanem minden jóérzésű embert megbotránkoztat és sért az a blaszfémikus karikatúra és szöveg, amely az újságban megjelent.
Kiemelte: a karikatúra célja egyrészt az, hogy kigúnyolják Jézus Krisztust, másrészről pedig provokálni akarják a jóérzésű embereket, és gyűlöletet próbálnak szítani.
Vejkey Imre szerint nem maradhatnak csendben, és nem lehetnek közömbösek. Jelezte: ő maga is aláírta az ügyben indított petíciót, és erre kért minél többeket.
Úgy fogalmazott: a szabadság, a felelősség, az emberi méltóság hármasa nem választható el egymástól. Az ember szabadságához és méltóságához az is hozzátartozik, hogy a hitét és a vallását tiszteletben tartsák - jelentette ki a kormánypárti politikus.
(MTI)
3. frissítés: ez a balos senkiházi gúnyolódik Jézus Krisztuson - a vármegyések “elbeszélgetnének” vele
Honlapjukon közzétett felhívásukban kérik, hogy ha valaki tudja a címét, telefonszámát, az legyen szíves elküldeni a radio@szentkoronaradio.com címre.
Barcsa-Turner Gábor, a HVIM társelnöke jelezte a Szent Korona Rádió felé, hogy a vármegyések is “körözik” az illetőt, mert szívesen elbeszélgetnének a liberális felforgatóval…
Ő Pápai Gábor:

Ez pedig egy 2015-ös interjú vele, amikor elvbarátait védte - az ugyancsak vallásgyalázó Charlie Hebdo szerkesztősége mellett állt ki: