Öt perc segítséget kér az Eötvös Loránd (a Zsindex szerint "Eötvös Lóránd") Tudományegyetem Döntéslaborja egy, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos, nagyon fontos kutatásban. Annyit kell tennie, hogy kitölt egy kérdőívet - írja az Index, mely közli is a döntéslabor alábbi felhívását.
Számos kormány a társas távolságtartás növelését célzó intézkedésekkel törekszik a vírus terjedésének csökkentésére, kisebb-nagyobb mértékben. Ezért is létfontosságú megérteni, hogy egyes emberek miért hajlamosabbak ezen intézkedések betartására, mint mások. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Döntéslaborja egy nagy volumenű tanulmány révén kívánja megválaszolni ezt a kérdést.
A tanulmány eredményei alapján a szakértők ajánlásokat fogalmazhatnak majd meg, amelyek lehetővé tennék a kormányok számára az egyének hatékonyabb ösztönzését az életmentő közegészségügyi gyakorlatok követésére. Ezek az eredmények - természetesen - nem csak a koronavírus-járvány idején lesznek hasznosak, hanem bármely olyan esemény során, amelyre megfelelő megoldás lehet a társas távolságtartás.
A tanulmány elvégzése érdekében kutatócsoportunk a világ minden tájáról keresi a résztvevőket egy rövid felmérésre (~5 perc). A résztvevők online válaszolhatnak, és minden válasz névtelen marad. A felmérésben való részvételhez kattintson ide.
Amennyiben bármilyen kérdése van, vegye fel a kapcsolatot a kutatócsoporttal az alábbi e-mail címen: donteslabor@gmail.com
Olvasónk úgy döntött, kitölti a kérdőívet, de már  a második oldalon az alábbi kérdés és válaszlehetőségek fogadták:
Zoom
(Kuruc.info)