2021. szeptember 29., szerda, Mihály, Kapolcs napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:46 Johnson: nem a bevándorlás kínálja a megoldást az ellátási problémákra21:32 Megközelítette a 75 százalékot a felnőttek átoltottsága Németországban21:16 Megkezdődött a párizsi iszlamista merényletek túlélőinek és tanúinak meghallgatása20:57 A német államfő már arról beszél, hogy nem az emberek bevándorló hátterűek, hanem maga az ország bevándorló hátterű20:35 A WHO jóságos alkalmazottai is ráfanyalodtak a kongói lányokra-nőkre az ebolajárvány idején20:17 A román kormány 10 százalékos nettó minimálbéremelést javasol január 1-től19:46 Csak felfüggesztettet kapott hűtlen kezelésért egy volt fideszes polgármester - mégpedig "időmúlás miatt"19:09 Csökkentenék az orvosilag nem indokolt terhességmegszakítások számát Kínában18:43 A román képviselőház elutasította a bejegyzett élettársi kapcsolatokról szóló tervezetet18:12 Horvátországban kötelező lesz a védettségi igazolás az egészségügyi és szociális intézményekben17:36 Állam elleni bűncselekmény elkövetésével is meggyanúsították Postáékat17:11 Ismét Pócs János egyik elvadult "házikutyája" rabolt Jászapátin16:58 Őrizetbe vették, de szabadon is engedték a Rutte elleni támadás előkészítésével gyanúsított újmuszlim tanácsost16:33 Üzemanyagkáosz az Egyesült Királyságban: a pánikoló britek azt sem nézik, mit tankolnak autóikba16:15 Megdobta Macront egy tojással, kényszerkezelés alá helyezték
24 óra legolvasottabbjai

Extra :: :: Hozzászólások

Ilyenkor nincs je suis szatirikus hetilap: rabszolgaként ábrázoltak egy négert "Francia"országban

Elítélte a teljes francia politikai elit a hét végén, hogy egy néger képviselőnőt rabszolgaként ábrázolt a Valeurs Actuelles című ultrakonzervatív hetilap.
Emmanuel Macron államfő szombaton személyesen felhívta az érintett radikális baloldali politikust, Daniele Obonót, hogy támogatásáról biztosítsa, és jelezte, hogy a rasszizmus minden formáját határozottan elítéli - jelezte az elnöki hivatal.
Zoom
Daniele Obono (kép: Stéphane Burlot)
Jean Castex miniszterelnök pedig a Twitteren felháborító publikációnak nevezte a hetilap kapcsolódó írását, és a teljes kormány támogatásáról biztosította az ellenzéki politikust. "A rasszizmus elleni küzdelem túlmutat a megosztottságainkon" - mondta a kormányfő.
A Valeurs Acruelles csütörtökön megjelent számában egy hétoldalas szöveget közölt, amelyben a lap magyarázata szerint a párizsi képviselőnő "megtapasztalja az afrikaiak felelősségét a rabszolgaság borzalmaiban". A cikket illusztráló rajzokon a fekete bőrű Daniele Obonót láncravert rabszolgaként ábrázolják.
Zoom
Rabszolgának ábrázolni egy négert? Hallatlan! Ilyenkor bezzeg nincs je suis, meg szatirikus hetilapozás (kép: Valeurs Actuelles)
"Mindenki szabadon írhat undorító regényt, a törvény által meghatározott korlátok szerint. Szabadon is lehet utálni ezt a regényt. Én utálom, és a képviselőnő mellett állok" - jelezte dörgedelmesen Eric Dupond-Moretti igazságügyi miniszter.
Az SOS Racisme (SOS Rasszizmus) nevű felforgató szervezet közleményben ítélte el "azt a gyűlölethadjáratot, amelyet az elmúlt években több fekete bőrű vagy észak-afrikai származású politikus elszenvedett". A szervezet azt is jelezte, hogy megvizsgálja a jogi eljárás indításának lehetőségét.
Daniele Obono már pénteken a Twitteren felháborodásának adott hangot "a gyalázatos, ostoba és kegyetlen szélsőjobboldali" írás miatt. Pártja, a radikális baloldali Lázadó Franciaország elnöke, Jean-Luc Mélenchon pedig elítélte a képviselőnő elleni "undorító zaklatást".
A lap azt állítja, hogy egy olyan "fikcióról" van szó, amely arra kívánta ráirányítani a figyelmet, hogy az afrikaiak milyen módon vettek részt a XVIII. században a rabszolgaság megszervezésében. (Mert talán nem is fikció... - a szerk.)
"Értjük, hogy ez a szélsőségesen erőszakos jelképpel terhelt kép ledöbbentette Daniele Obonót. Ezért tőle személyesen elnézést kérünk" - mondta Tugdual Denis, a lap főszerkesztő-helyettese a BFM hírtelevízióban. "Ha találkoznék most vele, elnézést kérnék, sajnálom, hogy megbántottuk" - tette hozzá. Azt is jelezte, hogy a Valeurs Actuelles nem rasszista lap.
"Az volt a célunk, hogy egy fikciót közöljünk. Tény, hogy összetett, tény, hogy nyakatekert, talán rosszul is veszi ki magát, talán morbid is, de nem rosszindulatú és nem is durva" - hangsúlyozta a szerkesztő.
A közlést egyébként a Marine Le Pen vezette, apja idejében még radikális jobboldali, mára nevet és ideológiát váltott Nemzeti Tömörülés egyik vezető politikusa, Wallerand de Saint-Just "egyértelműen ízléstelennek" nevezte a Twitteren. Szerinte "a politikai küzdelem nem indokolja egy képviselőnek az ilyen jellegű megalázó és sértő ábrázolását".
(MTI nyomán)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Ki lesz a moslékkirály(nő) a vörös előjáték végén?
» Dobrev» Karácsony

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready