Bezár!
2021. április 21., szerda, Konrád, Zsombor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:44 Hollandiában jövő szerdától lazítások lépnek életbe22:35 Nagy-Britanniában már szervezik az "újabb, az eddig beadott vakcinák hatását tovább erősítő oltási kampányt"22:24 Megállapodtak a bukaresti koalíció pártjai a kormányzás folytatásáról22:11 A kormányhivatal kapálni küldte Hadházyt21:39 A 25 ezer koronavírus-áldozatnak mondott halottal kampányolnak a nyomorult ballibek21:35 Putyin aláírta az idegen ügynökök választási részvételét szabályozó törvényt21:21 Ez aztán a független igazságszolgáltatás: Biden sajtótájékoztatón mondta el, milyen ítéletnek kell születnie a Floyd-ügyben20:53 Hiába a lendületes oltakozás, maszkban fogunk rohadni a nyáron is20:44 Egy volt szavazója kidobta kocsmájából a brit Munkáspárt elnökét, amiért támogatta a lezárásokat20:24 Amerikai lap: az orosz hadsereg számos vadászbombázót telepített az ukrán határ közelébe20:14 Vonatbaleset Újfehértónál - egy traktoros meghalt19:55 Egy héten belül 120 ezer orosz katona jelenlétére számít a kijevi banda19:38 Bulgáriában az eddig kormányzó GERB-et bízták meg kormányalakítással19:17 Harmincezer néző előtt kezdődött a kínai labdarúgó-bajnokság új idénye18:54 Nem tüntetők, hanem szélütések okozták a Capitoliumot védő rendőr halálát januárban
24 óra legolvasottabbjai

Extra :: :: Hozzászólások

Izrael egy "különc" zsidó nő szabadon engedése fejében több millió Szputnyik-vakcinát vásárol Szíriának?

Reklám

Izrael több millió Szputnyik koronavírus-vakcinát vásárol Oroszországtól „humanitárius gesztusként” Szíria számára a két héttel ezelőtt a Golán-fennsíkon a szomszédos arab ország területére „tévedt” fiatal zsidó nő szabadon bocsátásáért. Vlagyimir Putyin orosz elnök közvetítése nyomán a fiatal zsidó nő már csütörtökön éjjel hazaérkezett Izraelbe, míg a zsidók szabadon bocsátottak két golán-fennsíki szíriai fogvatartottat és két szíriai birkapásztort. A több millió koronavírus-vakcináról szóló hírrel kapcsolatban Izraelben cenzúrát rendeltek el, míg Szíria hivatalosan cáfolja – írja a Má’áriv és a Jedi’ot Áháronot.
Zoom
Orosz vakcinaszállítmány a palesztinoknak Rámalláhban
A rendkívül érdekes, de tragikomikusnak is nevezhető történet azzal kezdődött, hogy február elején egy 22 éves, Modi’in ’Illit zsidó településen lakó zsidó nő a megszállt Golán-fennsíkon levő Mádzsdel Sámsz drúz falu határában átsétált az egyik szíriai faluba. A fiatal nőt szíriai területen a falusiak elfogták, majd átadták a szíriai biztonsági szolgálatnak A szíriaiak rövid kihallgatás után megbizonyosodtak róla, hogy nem kémmel, hanem csak egy ártalmatlan különccel van dolguk.
Mindenesetre, Szíriában azonnal felfogták, hogy az izraeli nő személyében értékes „ütőkártyára” tettek szert. Izraeli és arab újságírók azt azonban máig nem értik, hogy a fiatal zsidó nő miként volt képes áthatolni a szigorúan ellenőrzött biztonsági határkerítésen, illetve az elég zord időjárási viszonyok közepette felkapaszkodni a Hermon-hegy meredek oldalán, majd behatolni szíriai területre.
Zoom
Diáb Kámáhuz és Nihál el-Mákt (fotó: Ido Erez)
Binjámin Netanjáhu, izraeli miniszterelnök február 8-án, majd február 13-án felhívta telefonon az általa „jó barátjának” nevezett Vlagyimir Putyin orosz elnököt, s a szíriaiakkal való szoros stratégiai kapcsolatának ismeretében megkérte, hogy segítsen kiszabadítani az izraeli nőt a szomszédos arab országból. Putyin, a „jó barát” beleegyezése után az izraeli hadsereg, a Moszád és a Sábák belbiztonsági titkosszolgálat, személy szerint Méir Ben Sábát nemzetbiztonsági tanácsadó és Járon Blum, az eltűnt katonák és foglyok ügyében eljáró összekötőtiszt orosz közvetítéssel megkezdte az egyeztetéseket a szíriaiakkal. A kapcsolatfelvétel után a szíriaiak közölték Izraellel, hogy mit kérnek cserébe a zsidó nőért.
A zsidó nő rejtélyes határátlépése után Izrael az alkupozíciója erősítése végett a Golán-fennsíkon elrabolt két, a nyáját legeltető szíriai birkapásztort… A hivatalos izraeli jelentés szerint a két pásztort „izraeli” területen fogták el, de figyelembe véve a megszállt Golán-fennsík és Szíria között húzódó biztonsági határkerítést, az állítás egyértelműen hazugságnak tűnik. Az orosz közvetítés nyomán a zsidó nőt Szíriából előbb Moszkvába (sic!) szállították, majd onnan csütörtökön éjjel repülővel vissza, Izraelbe.
Zoom
Határátkelő Kunejtrá városánál a Golán-fennsíkon (fotó: Éjál Márgolin)
Mindenesetre a két szíriai birkapásztort a Nemzetközi Vöröskereszt közvetítésével Izrael a Kunejtrá szíriai város közelében levő határátkelőn keresztül február 18-án visszaadta Szíriának. Őket legalább nem kellett előbb Moszkvába utaztatni, majd onnan vissza, a Közel-Keletre… De hát ők csak birkapásztorok. Közben kiderült, hogy a két birkapásztoron kívül Izrael szabadon bocsátott két, a megszállt Golán-fennsíkon élő szíriait is, pontosabban két drúzt: a Mádzsdel Sámsz falubeli Nihál el-Máktot és a rádzsári illetőségű Diáb Káhámúzt.
A Jedi’ot Áháronot izraeli újság értesülése szerint a sajtó által „különcnek” nevezett, arabul is folyékonyan beszélő fiatal izraeli nő a múltban már többször is próbálkozott illegálisan behatolni arab területekre, mégpedig kétszer a szárazföldi határon, míg egyszer a Földközi-tengeren keresztül a Hamász kormányozta Gázai övezetbe. Az izraeli határőrség, illetve a parti őrség azonban mindhárom próbálkozását meghiúsította. A most 22 éves nő ortodox zsidó családban nevelkedett, de hátat fordított a vallásos életnek, s ezért még a hadseregbe is bevonult.
Zoom
A határkerítés egy szakasza a Golán-fennsíkon (fotó: Joáv Zejtún)
Nagy titkolózás kíséri Izrael további ellenszolgáltatását, az állítólag Szíriának „humanitárius gesztusként” küldendő több millió koronavírus-vakcinát. Az izraeli sajtó külföldi forrásokra hivatkozva néhány órával ezelőtt hírül adta: az orosz közvetés nyomán létrejött „fogolycsere” eddig nem publikus eredményeként Izrael több millió Szputnyik orosz koronavírus-vakcinát vásárol Oroszországtól, amit „humanitárius gesztusként” Szíriába juttat. Mindenesetre, a SzÁNÁ Szíriai Arab Hírügynökség cáfolja a hírt, miszerint Damaszkusz hajlandó lenne elfogadni az Izrael által vásárolt koronavírus-vakcinát.
H. J. – Kuruc.infoFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready