Ismét eltelt egy hét, én pedig a szokásos időpontban szállítom a híreket az első márciusi, illetőleg az első tavaszi Heti progresszió számára. Nyissuk is meg a sort Gyurcsány Ferenccel!
3. "Marci, ne dúdoljál már, áldjon meg az Isten...". Ezek a mondatok Gyurcsány Ferenc száját hagyták el egy olyan videóban, ahol valóságos kulisszatitkokat mutat meg lelkes közönségének. Ha ön mindig is kíváncsi volt arra, vajon milyen körülmények között készülnek a Gyurcsány-féle boszorkánykonyhában a politikai videók, most alig több mint fél perc erejéig láthat belőle egy részletet. "Marci" egyébként a volt miniszterelnök kisfia, aki minduntalan belekotyog apja szereplésébe, akadályozva ezzel a "nagyszerű videók" elkészültét. Marci szabotálása végül annyira jól sikerült, hogy külön epizódot szenteltek neki, így az egyszerű halandók is megismerkedhetnek a Gyurcsány család "vicces, emberi" oldalával.
Szó, ami szó, a volt miniszterelnöknek van marketingérzéke. Legalábbis az ilyen jelenetek messze jobban eladhatóak (persze, csak ha valaki fogékony rá), mint Jakab paprikás krumplija.
2. Akinek esetleg álmatlan éjszakái lettek volna, hogy vajon játszhat-e majd a készülő Harry Potter-videójátékban transznemű karakterrel, annak van egy jó hírem: többé nem kell altatót bevenni lefekvés előtt. A 2022-re várható játék, név szerint a Harry Potter: Hogwarts Legacy az 1800-as években fog játszódni, nekünk pedig a Roxfort varázslóiskola egy diákjaként kell helytállnunk a gyakran veszélyes varázsvilágban. Leendő karakterünket saját magunk alkothatjuk meg, a fejlesztők pedig túlléptek az "idejétmúlt és bigott" felfogáson, miszerint kizárólag nőt vagy férfit formálhatunk meg (igen, még mindig az 1800-as években járunk). Valószínű egyébként, hogy a játékot fejlesztő stúdió egyfajta J.K. Rowlingnak szánt fricskaként tette bele a lehetőséget a Hogwarts Legacy-be, ugyanis a korábban éppen a liberálisok által piedesztálra emelt írónőt számos progresszív kritika érte "transzfób" kijelentései miatt. Valójában természetesen semmi ilyen kijelentésről nem volt szó, egyszerűen csak a jakobinusoknak semmi sem elég jó ugyebár. Aki Rowling vesszőfutásáról bővebben kíván olvasni, az itt vagy itt megteheti.
Zoom
Kép a játékról. Azért van még hova fejlődni. Kezdetnek mondjuk ki lehetne rekeszteni a transzfób varázslókat, vagy ilyesmi (Forrás: Film Daily)
Egyébként nem ez az egyetlen aktuális hír, ami a játékot övezi. Pár napja jelentették be, hogy a vezető dizájner távozik a fejlesztők közül, sőt, még munkahelyét, az Avalanche Software-t is otthagyja. Mint kiderült, Troy Leavitt korábban "botrányos" YouTube-csatornát üzemeltetett, értsd magyarul: elítélte a MeToo-kampányt és kritizálta az SJW-jelenséget (Social Justice Warrior, magyarul a liberális haladás felkent hirdetői és harcosai). Leavitt csatornája már nem aktív, viszont nem is törölte azt, most pedig egy brit újságírónak köszönhetően céltáblává vált. Ennyi manapság már elég is egy karrier derékba töréséhez.
1. Tudta ön, hogy már arra is van egy kifejezés, ha az ember hetero férfiként nem hajlandó "transz nőkkel" randizni? A meghatározás a "super straight" ("szuper egyenes") nevet kapta és egy TikTok-felhasználó videójában hallhattunk róla először. A kifejezés persze rögtön "kirekesztővé és transzfóbbá" lett bélyegezve, pusztán azért, mert magában hordozza a szándékot, hogy valaki nem kíván "transz emberrel" randevúzni. A helyzet odáig fajult, hogy a videót népszerűsége ellenére gyűlöletkeltővé (!) nyilvánították és törölték, mert a készítője kijelentette, hogy csak "igazi nővel" hajlandó találkozni (az illető azóta nem is tehet közzé tartalmat a platformon). Ilyetén a "super straight" kifejezés a "normális" szóval rokonítható, ami ezek szerint már üldözendő és gyűlöletkeltő.
Zoom
A "super straight" kifejezést útjára indító TIkTok-felhasználó. Azóta már feketelistán (Forrás: TikTok/kyleroyce)
Persze rögtön megjelentek a pöcegödörből a liberális "szakértők" is, mint például ez a néger, aki szerint a "super straight" kifejezés nem csak "transzfób, de tudományosan pontatlan is, ráadásul kirekesztenek egy teljes nőcsoportot" (igen, ő a transz nőket valódi nőnek gondolja). Mondjuk abban már önmagában van egy kis irónia, amikor egy hasonló alak a tudományra hivatkozik... Olvasónknak ezúton is köszönjük a nem mindennapi anyagot!
Ha így haladunk tovább, néhány év múlva nem hogy el kell fogadni a "progresszív trendeket", de egyenesen kötelező lesz 10 randiból legalább 1-et transzvesztitával "teljesíteni". Felkészültek rá a kedves olvasóink?
Mindenkinek kellemes jövő hetet kívánok, addig is kezdhetjük visszaszámolni a napokat az újabb Heti progresszióig. Leveleiket pedig továbbra is a hetiprogresszio@protonmail.com címre várom!
Ábrahám Barnabás – Kuruc.info