2021. szeptember 28., kedd, Vencel napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:25 Mentőt hívott a borsodi "öngyilkosjelölt", majd rájuk támadt - és még ezért sem hajlandók lecsukni11:00 Kis híján tragédiát okozott a maszkmánia és a cigány agresszivitás10:47 Az Ukrajna nevű tolvajállam szerint csapást mértünk rájuk, "megfelelő válasszal" fenyegetnek10:06 Felmérés: Fegyőr és Jákob a két vesztes09:30 "Ha zenélsz, és ilyen jellegű szövegeid vannak, akkor túl sok jót ne várj" - interjú Sziva Balázzsal09:04 Szijjártó végre ki merte kérni magunknak - az ukrán nagykövet meghívót kapott a külügyminisztériumba08:57 Nyolc beteg halt meg, 265 új fertőzöttet találtak08:32 Esélye sem volt Tóth Csabának, azért lépett vissza a korábban Jakabék által is támogatott maffiózó07:42 Észak-Korea újabb rakétatesztet hajtott végre, és bírálta az Egyesült Államok ellenséges politikáját07:21 Egy komlói "rejtett erőforrás" egyszerűen szétverte a közlekedési lámpánál várakozó autót07:15 Készenlétbe helyezték a brit hadsereg teherautó-sofőrjeit az üzemanyag-ellátás segítésére06:52 Moszkva: nem a Gazprom miatt drága a gáz; Amerika ígérgette az LNG-t, de Európa helyett Ázsiába szállít06:43 Bukarest kötelezővé tenné a védettségi igazolást az egészségügyben06:26 Ismét több száz migráns érkezett Lampedusa szigetére06:02 Haitin elhalasztják a novemberre és januárra tervezett választásokat
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Videók :: :: Hozzászólások

Ha azt hitte, betegebb már nem lehet a világ, íme: kinevezték a világ első "transznemű püspökét"

Az Amerikai Evangéliumi Lutheránus Egyház (ELCA) püspökké nevezte ki "Megan" Rohrert. Ezzel ő a világ első "transznemű embere", aki püspöki tisztséget tölt be egy elvileg keresztény felekezetben.
"Megan" Rohrer Nevada és Kalifornia állam körülbelül 200 gyülekezetét magában foglaló egyházi körzet vezetője lett, a tisztsége hat évre szól. Az új püspök korábban azt kérte, hogy ne nevezzék férfinak (he) vagy nőnek (she), hanem az "ők" (they) személyes névmással illessék...
Erről egyébként a Cosmopolitannek adott videointerjújában beszélt, ahol azzal indokolta a döntést, hogy még nem tudja, mit szeretne kezdeni a testével.
"Megan" Rohrer mindemellett házas, két gyermeke van. Szombati beiktatásán mondott beszédében a szeretet fontosságáról, illetve arról beszélt, hogy az új tisztsége mellett is szeretne ugyanolyan maradni, mint amilyen eddig is volt.
Korábban Dél-Dakotában, majd később Kaliforniában tanult teológiát az egyetemen, amelyből le is doktorált. Utána egy San Franciscó-i templom lelkipásztora volt, miközben önkéntesként dolgozott a város hajléktalanjai, valamint az "LMBTQ-közösség" tagjainak megsegítése érdekében. Idén májusban az Amerikai Evangéliumi Lutheránus Egyház egyik szinódusának vezetőjévé választották.
A körülbelül 3,3 millió hívőt számláló, az Egyesült Államokban az egyik legnagyobbnak számító felekezet egyébként 2010-ben tette lehetővé azoknak a lelkipásztoroknak a felszentelését, akik azonos neműekkel élnek együtt házasságban. "Megan" Rohrert is abban az évben szentelték fel San Franciscóban.
(Index nyomán)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Ki lesz a moslékkirály(nő) a vörös előjáték végén?
» Dobrev» Karácsony

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready