Izrael terrorista, etnikai tisztogatást folytat, esze ágában sincs tiszteletben tartani az emberi jogokat és mészárlással próbálják megoldani problémáikat. Ezt - ezúttal - nem mi mondjuk, hanem Nagy-Britanniában élő zsidók, akik ily módon próbálják árnyalni a fennállását ünneplő népirtó állam öntömjénező cionista propagandáját. Bár maroknyian vannak zömében fajgyűlölő nemzettársaikhoz képest, leszögezik: ideje volna elismerni a Nakbát, a palesztinok 1948-as elüldözését holokausztnak. Természetesen azonnal antiszemitának kiáltották ki őket (nem foglalkozva azzal, hogy maguk is zsidók), az izraeli nagykövet pedig demokratikusan megfogalmazta: ki kell közösíteni azokat, akik így merik értékelni 60 év csodálatos vívmányait.

Vannak zsidók, akik így
gondolják. Kevesen.

Szerdán, egy héttel Izrael kikiáltásának hatvanadik évfordulója előtt száznál több ismert írókból, festőkből, akadémikusokból, színészekből és más közszereplőkből álló Nagy-Britanniában élő zsidó levelét jelentette meg a brit The Guardian.
"Nem tudjuk ünnepelni a létét terrorizmusra, mészárlásra és más embereket a földjeiktől való megfosztásra alapozó állam születésnapját. Nem tudjuk ünnepelni egy olyan állam alapításának évfordulóját, mely a jelen pillanatban is etnikai tisztogatást folytat, áthágja a nemzetközi törvényeket, szörnyűséges kollektív büntetéssel sújtja Gáza civil lakosságát, és folyamatosan megtagadja a palesztinok emberi jogait, valamint nemzeti törekvéseit" – áll a levélben.

"1948 júliusában 70,000 palesztint üldöztek el lyddai és ramlehi otthonaikból a nyár kellős közepén táplálék és ivóvíz nélkül. Százak haltak meg. Halálmenet néven vált ismertté ez az esemény. Nem fogunk ünnepelni" – folytatódik a levél.



Összesen 750,000 palesztin vált menekültté. Mintegy 400 falut töröltek el e térképről.



De még ekkor sem ért véget az etnikai tisztogatás. 1956-ban palesztinok ezreit űzték ki Galileából. Sok ezret pedig akkor, mikor Izrael elfoglalta a Nyugati Partot. A nemzetközi jog, valamint az ENSZ 194-es határozata értelmében a háborús menekülteknek joguk van visszatérni vagy legalább kártérítés jár nekik. Izrael soha nem fogadta el ezt a jogot. Nem fogunk ünnepelni - írják az elenyésző kisebbséget alkotó, normálisabb, valamennyire megcivilizált zsidók.



A Ynet (a Jediot Ahronot című, nagy példányszámú izraeli napilap angol nyelvű online változata) interjújában Haim Bresheeth professzor természetesen tagadta, hogy antiszemita volna - zsidó létére. Nem értem, miért vádolják az aláírókat antiszemitizmussal és a terrorizmus támogatásával. Az aláírók közül senki nem támogatja az értelmetlen vérontást – mondta.
Azt akarjuk, hogy békében, rakéták és gyilkosságok nélkül éljenek együtt a palesztinok és Izrael. Ez utóbbi viszont nem hajlandó szóba állni a demokratikusan megválasztott Hamásszal, az pedig nem beszélget Izraellel, míg vissza nem vonul a megszállt területekről – magyarázta a helyzetet a professzor. Bresheeth nem rejtette véka alá: „Az az igazi terror, amivel Izrael sújtja immár 40 éve a palesztinokat – ez az erős állam terrorizmusa egy viszonylag gyenge szerveződéssel szemben. Olyan sarokba toljuk be a palesztinokat, hogy nem marad más választásuk, mint a támadások. Ezt nem tehetjük” - mutatott rá.



Izrael demokratikus állam – jelentette ki a levélre válaszul Izrael nagy-britanniai nagykövete, s hogy ezt bizonyítsa, azonnal hozzá is tette: az ilyen véleményt megfogalmazó csoportokat ki kell közösíteni. Büszkék vagyunk arra a csodálatos eredményre, melyet Izrael és a zsidó nép elért ezalatt a 60 év alatt (lásd fent – a szerk.), és nem fogjuk hagyni, hogy ez a kelekótya társaság elrontsa az ünnepünket – fogalmazta meg Izrael viszonyulását az emberi jogokhoz, demokráciához és minden olyasmihez, amelynek érdekes módon éppen maguk a zsidók a fő szószólói Európában – hacsak nem róluk van szó.

(Kuruc.info - Ynetnews angol nyelvű izraeli hírportál)

Kapcsolódó

Az alábbi videókon a fenti aláírókhoz hasonló zsidókat láthatunk, akik azt vallják, a cionizmus ellentmond a judaizmusnak, s egy istentelen, materialista, nacionalista törekvés.
Az első videón a cionisták ellen tüntetnek (szót ejtve egyebek mellett "az úgynevezett holokausztról"), míg le nem rohanja őket egy cionista, a másodikon Mahmúd Ahmadinedzsád, Irán nagy antiszemita hírében álló elnöke fogadja a cionizmus-ellenes rabbikat, a harmadikon pedig az izraeli terrorizmus ellen tüntetnek - muszlimokkal együtt.