Nyilas indulókat gyűjtünk, amelyeket megzenésítünk, majd kórusban felénekeljük azokat. Ki lesz adva hamarosan CD-n, viszont van 1-2 olyan dal, aminek nem ismerjük a dallamát, csak a szövegét, írja olvasónk, alább folytatódik a levele.
Zoom
Az egyik ilyen a Riadó hangzik (Sámy Zoltán szerezte), amelyet 1944. október 15-én Szálasi rádióbeszéde előtt játszottak, majd utána a rádióban állandóan szólt. Az öregek biztos ismerték, hátha valaki lekottázta, vagy felénekelte magnószalagra. Erről lenne szó:
Zoom
Egy másik kérdéses induló az Új harcra fel, sajnos ennek sincs meg a dallama:
Zoom
Egy későbbi, emigrációban szerzett nyilas indulót szintén keresünk:
Zoom
Illetve a híres Zöldinges fiúk kezdetű nyilas nóta dallamát is kutatjuk, bár azt egy idős nyilas bácsika felénekelte, igaz, rettentő hamisan. Viszont az nagy nehezen rekonstruálható. Hasonló a helyzet a Csomagol a zsidó, mert fél a Szálasitól című nótával, amelynek a dallama hamisan lett felénekelve.
Az az ominózus Hungarista Esten, amelyről felvétel is készült, a videó végén a zenekar egy Rajta, magyar testvér, egyet akarunk című indulót énekel. Ennek sikerült rekonstruálni az első versszakát, viszont a második versszak nagyon töredékes, alig hallani. Viszont, ha valakinek (gyűjteményben, hagyatékban) meglenne ez, akkor közérdekből szeretnénk megkapni belőle egy másolatot.
Az is segíthet, aki esetleg az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának kutatására jogosult, és rákeres a fasiszta indexre (tiltólistára) tett nótákra, indulókra, irredenta és fajvédő dalokra.
Itt egy lista azokról az indulókról, amik a CD-n szerepelni fognak. Bal oszlopban a nyilas dalok, jobb oldalon pedig azok eredetije. Ami pirossal van jelölve, azoknak nincsen eredetijük. Ami feketével van jelölve, az induló (katonazenekarra), a zöld színnel jelöltek pedig nóták.
Zoom
Akik segítenek, azoknak az elkészült CD-ből tiszteletpéldányt adunk ajándékba. De persze a lemez a Bitchute-ra is fel lesz töltve, hiszen nem a haszonszerzés, hanem az értékmegőrzés a célunk.
Köszönjük szépen!
(Az esetleges jelentkezéseket a szerk@kuruc.info címre várjuk.)