A Heti progresszió ismét jelentkezik az elmúlt időszak haladó híreivel, kedves olvasóink lelkes közreműködését ezúttal is köszönöm. Címünk, a hetiprogresszio@protonmail.com természetesen továbbra is üzemel, és töretlenül várja a leveleket.
Ezúttal a különböző játékok és filmek világába fogunk elmerülni, s ha már június, akkor ez sajnálatos módon egyet jelent a Pride-túltengéssel is.
3. Ennek szellemében fogant első hírünk, miszerint az Overwatch 2 névre hallgató FPS-játék keretein belül is megünneplik a Pride Hónapot. A június elsején rajtolt esemény különböző, játékban fellelhető ajándékokat tartogat a játékosok számára, amelyek természetesen érintik a játékbeli karakterek szexuális irányultságát, mert ez egy lövöldözős multiplayer játéknál, amelynek kb. 0 kézzel fogható története van, nyilván „nagyon fontos”. A szexuális irányultságot bemutató bannereket (lobogókat) a játékosok viselhetik is, így megjelenítve az Overwatch homoszexuális, biszexuális stb. szereplőit.
Zoom
Röhej... (fotó: Overwatch/Twitter)
Ha ez azonban még nem elég, a játék fejlesztője, vagyis a Blizzard „mélyítette” a történetet egy új képregénnyel is, ahol az Overwatch LMBTQ-karakterei jutnak szerephez. Bizonyára rettentően izgalmas lehet. A játék rendezője és írói szerint a szereplők nemi identitása egyre nagyobb szerephez fog jutni a meccsek során – ezt tekinthetjük talán egyfajta fenyegetésnek is.
2. Kedves olvasónk hívta fel a figyelmemet erre a 2019-es netflixes gyöngyszemre, amely a Viszlát tegnap (See You Yesterday) címre hallgat. A film lényege, hogy két tinédzser időgépet épít, hogy megakadályozzák egyikük testvérének rendőrök általi lemészárlását.
A koncepció akár érdekes is lehetne, persze korántsem ez, hanem a propagandisztikus jelleg a lényeg. Így az őrjöngő rendőr természetesen fehér, a „jó fiúk” pedig mind feketék, ahogy az a Netflixtől elvárható – aki még többre kíváncsi, tekintse meg a film előzetesét.
Zoom
Igazából ez az egész komédia egy bemutatóért kiáltana...Talán majd egyszer (fotó: mafab.hu)
Ezúton is köszönöm kitartó olvasónknak az érdekes találatot, a Netflixre mindig számíthatunk, ha a Heti progresszióba keresünk szereplőket.
1. Már az új Gyűrűk Ura-sorozat sem rajtolt éppen zökkenőmentesen (kritikám itt olvasható), de amit a Magic: The Gathering nevű kártyajáték művelt a szebb napokat látott történettel (pontosabban Aragornnal), az tényleg mindennek az alja.
A regény egyik központi szereplőjét ugyanis fekete bőrrel ábrázolják új kártyaszettjükben, ami teljes blaszfémia, lévén nem csak az iránymutatóként funkcionáló filmtrilógiában, de a kötetekben is nyilvánvalóan le van fektetve, hogy Aragorn világos bőrű. A változtatás szándékos, a kiadó célja a „sokszínű, modern interpretáció” volt.
Zoom
Kevés olyan dolog egyike, amelyre még én sem számítottam
A rajongói közösségből persze nagyon sokan felháborodtak, a hozzászólásaikat viszont rendre elrejtették, így látszólag azok kerültek többségbe, akik üdvözölték a furcsa „sokszínűséget”.
Az ilyen és ehhez hasonló akciókkal egyébként saját maguk alatt vágják a fát a „haladók” – hosszútávon legalábbis, ugyanis a hitelességet és a következetességet ássák alá vele.
A Heti progresszió ismét búcsúzik, ám csak egy rövid időre, hiszen a Pride Hónapnak köszönhetően úgyis „forrósodik” majd a hangulat.
Ábrahám Barnabás – Kuruc.info