A CBS News arról ír, hogy az Egyesült Államokban, a philadelphiai Center Cityben többnyire fiatalokból álló csoportok (a szokásos polkorrektkedés: nem azért fosztogattak, mert fiatalok, van egy sokkal fontosabb közös jellemzőjük is, amit sem az amerikai tévé, sem az azt szemléző Mandiner nem mer kimondani/leírni - a szerk.) több üzletet is kifosztottak, köztük egy Apple áruházat, és kedd este egy Foot Locker üzletben is történt egy támadás. A CBS Philadelphia a helyszínen járt: itt egy nagy létszámú csoport fosztogatott a belvárosban, üzletről üzletre vonulva.
Hangsúlyozzák: az üzletek kifosztása mellett egy biztonsági őrt is megtámadtak a Foot Lockerben, de a Rittenhouse Square-en, a Walnut Streeten található közeli Lululemon üzletben is fosztogatókat észleltek. A rendőrség közölte, hogy az incidensek után több letartóztatást hajtottak végre.
A csoportnál nagyméretű műanyag zacskók voltak, amelyeket lopott bolti áruval töltöttek meg, írják. A surranók után/közben betértek páran a közeli Apple kereskedésbe is, alább látható a „bevásárlókörútjuk”: