A soron következő Heti progresszióban megnézzük egy németországi könyvesbolt kínálatát, aztán egy másik okból kifolyólag még mindig maradunk Németországban, majd rátérünk kicsit egy régi témánkra, a reklámokra. A beküldött leveleket ezúton is köszönöm, a hetiprogresszio@protonmail.com továbbra is üzemel. Fogjunk is hozzá!
3. Az alábbi képeket kedves olvasónk küldte nekünk egy németországi könyvesbolt kínálatából. A Zwei Mamas für Oscar (Két anyuka Oscarnak) lapot húzott a 19-re, mert nem valami „véletlen” folytán lett a kisfiúnak két „anyukája”, az alcímből (Hogyan lesz egy kívánságból csoda) arra asszociálhatunk, hogy Oscarnak egyenesen ez volt a kívánsága, ami „csodás módon” valósággá vált.
Zoom
Kihagyhatatlan könyvek Németországban
Egy másik könyv egy Jule nevű kislányról és két „anyukájáról” szól, aztán van itt még egy másik, ahol két kisgyerek faggatja az apukáját, hogy „gyerek van-e a hasában?”, de aki hiányolta az „apa és apa” modellt, az is kap a „jóból”. A Papa, Papi, Kind – Warum Familie auch anders geht (Apa, apuci, gyermek – Miért működik másképp is a család) pontosan arról szól, amire az olvasó gondol.
Zoom
Mondjuk meg is fordíthatjuk a dolgot, így talán kevésbé fájdalmas is egyben. Ha a németek szeretnének még valaha nosztalgiázni, akkor a következő könyvégetéshez bőven biztosítanak muníciót ezek a kedves és figyelmes írók, írónők. Igazán kedves tőlük!
Zoom
Zoom
2. Szegény Brandenburgi kapu lassan minden lobbit és ügyet kielégít, csak a németet nem. Pompázott már ukrán színekben, helyszíne volt holokauszt-megemlékezéseknek, most pedig kék-fehérben „tündököl” a zsidó állammal való szolidaritás céljából.
Mint ismeretes, a palesztinok meglepően összehangolt, sikeres csapást mértek Izraelre, ezért siettek a németek „hű szövetségesük segítségére”.
Zoom
Szolgálunk mi mindenkit, csak a németeket nem (fotó: X)
Nem mellesleg a szokásos „nácizás”, a Covid-diktatúra, az oltások és a WHO után ismét kapott a világ egy témát, ahol a progresszív Nyugat és a mindenkori kóserjobboldal (Magyarországon is) ugyanazt fújja. Érdemes felütni és összehasonlítani a NER-média (különösen a Mandiner) és a balos portálok cikkeit, vagy papíron különböző oldalon álló politikusok nyilatkozatait. Mintha egyetlen, nagy műhelyben készülnének. Mintha…
1. Sokszor foglalkoztunk már reklámokkal a Heti progresszióban, sőt, tavaly év végén – amikor ez különösen aktuális volt – még különkiadást is kapott a kimeríthetetlen téma. Most szeretném kicsit megfordítani a dolgot, varietas delectat, ugyebár.
Az itt látható kép – reklám a kreatív hozzászólás és nem a reklám tematikája miatt került be a rovatba. A kedves olvasónk által küldött kép bizonyítja, hogy a humor bizony örök érték, amely szinte mindig és minden helyzetben képes javítani még a siralmas helyzeteken is.
Zoom
Fontos a jó hangulat megőrzése
Nos, én ezt szánom hétindítónak olvasóink figyelmébe, ezúton is kívánok tehát mindenkinek sikeres és kellemes hetet.
Ábrahám Barnabás – Kuruc.info