Tisztelt Barátaink!
1938 őszén egységben és lázban volt a nemzet! A trianoni igazságtalanságot a Rongyos Gárda 1921-es, nyugat-magyarországi győzelmei után másodízben sikerült kompenzálnia hazánknak. Az első bécsi döntés révén nagyjából igazságos határvonalak jöttek létre északon. A Felvidék 85 százalékos többségében magyarok lakta részei 20 év megszállás után végre visszatértek Magyarországhoz!
A második világháború győztesei azonban felrúgva a korábban általuk is elfogadott határokat, visszaállították az IGAZSÁGTALAN STATUS QUO-t, így az új hatalom politikája révén több mint 300 ezer magyarnak el kellett hagynia szülőföldjét, 700 ezer honfitársunk pedig a benesi dekrétumok révén megbélyegzett és jogfosztott létben, másodrangú állampolgárként volt kénytelen élni sok-sok éven át!
Az azóta eltelt évtizedek során a magyarság további négyzetkilométer-ezreken került kisebbségbe, és lettünk egyre kevesebben az ősi hazánk területén! Van azonban táj, ahol mindmáig mi alkotjuk a többséget! Ennek ellenére nincs megfelelő oktatásban részünk, nincs politikai autonómiánk, de lényegében még kulturális autonómiánk sem!
2008. november elsején, szombaton különleges körülmények között Dunaszerdahelyen emlékezhetünk meg a 70 évvel ezelőtti történelmi eseményről, és mutathatjuk meg azt, hogy a Csallóköz is a mi hazánk, és ha összefogunk, az is marad!
Legyünk tehát e napon minél többen Dunaszerdahelyen, lobogjanak nemzeti zászlóink!
Találkozó: november 1. (szombat) 12.30-kor a Városi Stadionnál.
Tekintsük meg, és szurkoljunk közösen az 1904-ben alapított Dunaszerdahelyi AC elsőligás labdarúgó csapatának a Slovan Bratislava elleni rangadón.
A mérkőzés kezdete: 13.30. Belépőjegy ára: 100 SK.
A programnak ezzel még nincsen vége! Figyelmetekbe ajánljuk a Hungarica és a Romantikus Erőszak koncertjeit.
A fellépő zenekarok szervezőjeként rendhagyó történelem órát és hazafias találkozót hirdetünk, melynek mottója: "A haza mindenek előtt".
A koncertek helyszíne: Nagyudvarnok – Kultúrház (Dunaszerdahelytől 2 km)
Időpont: november 1. (szombat) 18 óra (a koncert napján a pénztár 17 órakor nyit)
Belépőjegy ára: 250 SK.

Utazással kapcsolatos információk:
Sopronból (Kapuvár, Csorna, Győr felszállási lehetőséggel) 9.30-kor induló autóbuszra jelentkezni lehet a g.gobl@chello.hu címen.
Budapestről (Tatabánya, Komárom felszállási lehetőséggel) 9.30-kor induló autóbuszokra jelentkezni lehet az info@romantikuseroszak.hu címen.
Szurkolói csoportok, baráti társaságok, hagyományőrző egyesületi tagok, fogjatok össze, és álljunk ki nemzetünkért! Várunk Benneteket, szervezett módon és egyénileg utazva! Terjesszétek e hírt minden hazafias közösséghez!
Szebb jövőt, Isten áldja Magyarországot!

Gőbl Gábor és Sziva Balázs
rockzenészek

(Kuruc.info)