Egy ausztrál revizionista állítja: bizonyítékai vannak arról, hogy Treblinkában sohasem voltak tömegsírok.
Richard Krege egy héten keresztül dolgozott a helyszínen, míg a föld alatti állapotokat érzékelni képes radarjával alaposan megvizsgálta a környéket, de nem találta nyomát semmiféle tömegsírnak, még annak sem, hogy jelentős földmunkákat végeztek volna a tábor területén, illetve annak közelében. Nem is hiszem, hogy itt valaha haláltábor lett volna – nyilatkozta. A "hivatalos" történészek azt állítják, hogy a háború vége felé az eltemetett 870.000 holttestet kiásták és elégették a nácik. "Nem találtam semmi nyomát annak, hogy tömegsírok lettek volna a treblinkai tábor területén" - állítja a történész. 
Dr. Krege, aki Adelaideban előadásokon kívánja ismertetni vizsgálódásának eredményeit, a múlt év /vagyis 1999/ októberében járt Lengyelországban az "igazság kiderítése céljából". Dr. Krege egyébként elektromérnök, és a Frederick Toben vezette Adelaide Intézetnek is dolgozik. A lengyelországi útra maga Toben is elkísérte Dr. Richard Kreget, aki sürgette nemzetközi vizsgálatok megkezdését az összes egykori német koncentrációs tábor területén, akár az ENSZ felügyelete alatt. 
Mint mondta, vizsgálati eredményeivel kapcsolatban számos szakértő véleményét is kikérte. Afelől pedig semmi kétsége nincs, hogy rasszistának és antiszemitának fogják majd nevezni - jelentette ki.
Íme a Canberra Times eredeti cikke 2000-ből.     




Mi ez a fura kép? Valami modern festmény? Valamiféle tapéta? Nem, ezt  a képet a föld mélyének átvizsgálására alkalmas radar készítette a treblinkai állítólagos tömegsírok helyszínén 1999 novemberében. A készülék egészen 18 láb mélységig "lelát". Világosan látszik, hogy a földet több millió éve senki nem bolygatta meg. Milyen ügyesek voltak ezek a nácik, akik, noha nyilván teljes pánikban voltak a háború legvégén, ennek ellenére minden egyes követ pontosan visszatettek a helyére... 
P. O.