2021. szeptember 24., péntek, Gellért napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
13:50 Az már rendben van, ha a munkáltató írja elő a kötelező oltást?13:35 Elkeseredésében spammelni kezdett a Jobbik13:27 Európai Bordalfesztivál kezdődik Baranyában12:35 Nyilvánosságra hozták a biztonsági kamerák felvételeit a Kapitólium ostromáról12:17 A bukaresti törvényszék elutasította az EMNP és az MPP fúziójának bejegyzését12:12 Két budapesti hidat is tisztítanak a hétvégén11:24 Kínos ez mindenhonnan nézve11:07 Olaszországban őrizetbe vették a volt katalán elnököt10:43 A Moderna vezetője szerint egy éven belül véget érhet a járvány - főleg, ha még a csecsemőket is beoltják10:34 Lőszereket találtak egy autóban a beregsurányi határállomáson10:24 Újabb ügyvéd ellen indult büntetőeljárás korrupció miatt10:12 Hat beteg hunyt el, 531 új fertőzöttet találtak09:26 "Hello, Spanyolország! Hello új kihívás!" - Orbán lánya és veje új otthonra lelt09:12 Kampányüzemmód: a választás előtt visszaadják a teljes 13. havi nyugdíjat, minimálbér-emelés is lesz08:50 "Magyar" bíróság, 2021: a tanárra támadó hulladékok helyett az őket fékezni próbáló pedagógust és takarítót ítélik és lehetetlenítik el
24 óra legolvasottabbjai

Extra ::

Rajkai képviselő javaslata az anyagi gondok megoldására: ki kell füstölni a zsinagógát!

"Össze kellene tépnünk (a költségvetést), beülni az autóba és a Kossuth utcai zsinagógát kifüstölni" – hangzott el egy rajkai képviselő szájából a legutóbbi – falutévében is leadott – testületi ülésen. Nem elvetendő gondolat.
Szokványosan indult a legutóbbi képviselő-testületi ülés Rajkán: az idei költségvetés elfogadása volt napirenden. Elöljáróban annyit: az önkormányzat 331 milliós büdzsét tervez erre az évre. Hosszú ideje napirenden van az iskola, az óvoda és a bölcsőde egy épületbe való költöztetése, ám erre pályázati forrást nem nyert a falu, önerőből pedig költséges az átalakítás. A képviselők egyetértettek abban, hogy az idei költségvetésükhöz rendkívül kevés állami normatívát kaptak.
Így többek közt a tanintézmények működtetéséhez 70 millió forintot kell hozzátennie a falunak. A "kieső" összeget telekkialakításokból pótolnák.
A polgármester szerint szomorú, hogy ebből kell kiegészíteni a büdzséből hiányzó összeget, de a község fejlesztésére, fenntartására, a nehéz helyzetbe jutottak segítésére is költeni kell. "Nincs más lehetősége a képviselő-testületnek, nem tudunk máshoz nyúlni" – mondta.
Varga Kálmán képviselő szerint két-három év biztosnak tűnik, ám ha az adóbevételeket nem sikerül növelni, gondok lehetnek. Ezután Kiss Attila villantott fel egy lehetséges megoldást: "Feléljük így a vagyonunkat. Megtennénk azt, hogy kaszákat, kapákat kapunk, és rohanunk neki annak a népnyúzó mocsoknak, aki ezt csinálja velünk! Lehet, hogy kicsit indulatos vagyok, de mindig az vagyok, mert ma ez van Magyarországon. És ezt most – a költségvetést – megint elfogadjuk, mert lojálisak vagyunk. Már nem tudjuk, hogy miként veszik le a bőrünket: idegenszívűek, nem magyarok, kettős állampolgárok. A falutévé előtt is megmondom, mert ez így működik" – fejtette ki helytálló véleményét. Majd azt mondta: "Hol, milyen országban élünk? Költségvetésről döntünk?! Össze kellene tépnünk, beülni az autóba, és a Kossuth utcai zsinagógát kifüstölni!... Bocsánat" – tette hozzá.
Utólag elmondta, rosszul fogalmazott az ülésen, felháborodásában kissé elragadtatta magát. "Nem vagyok rasszista, csak úgy éreztem, tenni kellene valamit, mert a költségvetés elfogadásakor is kényszerhelyzetbe került a testület. "A kifüstölni szó egy kicsit rosszul sült el." Egy barátom is használja ezt a szót, amikor elintézni megy valamit, azt mondja: füstölni indul" – magyarázkodott. Fölöslegesen, ugyanis egyre több ember osztja a véleményét.
(Kisalföld nyomán)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready