Tíz szervezet és ötszáz magánszemély írta alá eddig azt a manifesztumot, amelyet a "holokauszttagadás bűncselekménnyé nyilvánításáért" kezdeményezett a Nagy Imre Társaság budapesti szervezete.
Magyarország állami szervei, illetve civil szervezetei évek óta nem tudják megállítani az ordas eszmék újjászületését - indokolja a manifesztumot csütörtöki közleményében Erdei Éva, a társaság ügyvivője. A manifesztum az alábbi mondatot tartalmazza: "támogatom a parlamenti képviselők arra vonatkozó kezdeményezését, hogy legyen Magyarországon is bűncselekmény a holokauszt tagadása".
A kommüniké szerint a kezdeményezéshez többek között csatlakozott Bodor Pál "író", Fábri Péter író, Forró Evelyn újságíró, Rózsa Péter, az MTV szerkesztő-műsorvezetője, Szalay Zsolt diplomata, Hegyi Gyula szocialista európai parlamenti képviselő, Salamon András filmrendező.
Erdei Éva közölte, akciójukat addig folytatják, amíg a törvény meg nem születik.
(MTI)

Hogy olvasóink is láthassák, milyen emberekről van szó, közöljük a magát Diurnus néven röhögtető zsidó Bodor Pál egy épületes blogbejegyzését.
Gyurcsány hiába lett politikussá - vérbeli értelmiségi maradt. Szellemileg és jó szándékaiban - szinte naivan - messze kiemelkedett közegéből. Talán azt hitte, a mániákus dühből rázúduló ócsárláson az ő pozitív többsége épp oly gúnyosan somolyog, mint ő maga. Vajon milyen akarat parancsolt az ellenzék főerejének állandó kivonultságot parlamenti megszólalásai alatt? Tán igyekeztek óvni képviselőiket, hogy meg ne fertőződjenek Gyurcsány éles eszétől. Rá ne döbbenjenek, milyen tiszta, erkölcsös, képzett, a népét szerető ez a férfi, akinek nevéhez úgy ragasztottál a „takarodj” szócskát, mint csúfnevet a túl eszes gyerekre…(…)
A legsúlyosabb vetülete Magyarország Gyurcsány-tragédiájának, hogy végre adott volt egy koncepciózus, nemcsak politikailag művelt, nagyvonalú, kifogyhatatlan energiájú baloldali politikus - amilyen eddig egy sem volt, és kétlem, hogy más politikai színekben akadt párja – aki minden erejével ennek a nemzetnek a javát és a nemzet társadalmi kárvallottjainak javát akarta tiszta szívből. Ha soha többé nem hajlandó politikai szerepet vállalni, akkor eltűnését a közéletből a magyar történelem gyászolhatja