Bezár!
2021. július 24., szombat, Kinga, Kincső, Csenge napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:57 Tizenötezer lakost evakuáltak a manilai agglomerációból16:41 "Énekeljük együtt jó hangosan a Himnuszt" - Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok16:26 Észtország száz kilométer szögesdrótot ajándékoz Litvániának15:23 Kormányrendelet: mostantól név szerint jelentenek a 60 év feletti oltatlanokról Magyarországon15:11 Kiszorította az LMBTQP-felvonulást az Andrássy útról a Mi Hazánk - jövőre már a betiltás a cél14:21 Országos éjszakai kijárási tilalom Afganisztánban14:06 Az Egyesült Államok légi ereje besegített egy kicsit a szomáliai kormánynak13:38 A gyógykezelésen átesett daganatos betegek is olthatók Szputnyik V-vel12:55 Verrasztó Dávid döntős 400 méter vegyesen12:30 "Nem piszkolom be a kezeimet" - eltiltották az algériai dzsúdóst, mert nem állt ki zsidó ellenfele ellen12:03 Gyülekezési no-go zóna: lehet tüntetni a cigánybűnözés ellen Jászapátiban, de csak statikusan11:56 Tokió 2020: tizenhét új koronavírusos eset11:44 Ne állj be a sorba! - Homeland And Family-ajánló (x)11:36 Szóváltás esetén alkalmazható taktikák11:17 Repülővel szállítják a pórul járt utasokat Csitába
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Holokamu ::

Nem csak a cigányok kezdik korán: Anne Frank már 13 évesen tanulmányozta a körülmetélés áldásait

Reklám

Anne Frank állítólagos szerelmi életéről szól majd egy szeptemberben megjelenő új könyv, amiben megismerhetjük Anne barátját, Petert, aki a történet tanúsága szerint nemcsak plátói szerelemmel volt kis barátnője iránt.


Anne Frank családja felháborodásának adott hangot Sharon Dogar írónő Annexed című regényének tartalmát megismerve: szerintük a könyv bemocskolja a két éven át a németek elől bujkáló, majd a Bergen Belsen-i munkatáborban elhunyt lány emlékét. A II. világháború alatt, pontosabban 1942-44 között egy amszterdami lakásban bujkáló Frank naplójának története mellett párhuzamosan elmesélt új sztori a kislány egyik szomszédja, Peter van Pels szemszögéből mutatja be az eseményeket.
A fiú létező személy volt, Anne Frank is többször említést tesz róla naplójában, amiben egy kedves, szerény, visszahúzódó kisfiú képe rajzolódik ki az olvasó előtt. Dogar könyvében viszont ennek nyoma sincs, sőt, Peter igazi, hús-vér fiú, ébredező nemi vágyakkal, melyekhez a kis Anne kiváló partnernek bizonyult. A túlfűtött jelenetekkel és részletesen bemutatott szeretkezésekkel átszőtt napló egyetlen szépséghibája, hogy egy szó sem igaz belőle - a történetet Dogar találta ki az utolsó szóig. Legalábbis ezt állítja a család.
Buddy Elias, Frank 84 éves unokatestvére, az Anne Frank nevében létrehozott alapítványt kezelője azt nyilatkozta a könyv kéziratának elolvasása után, hogy Otto, Anne apja félénk kisfiúként jellemezte Petert, így nem érti, miért kell a könyvben más színben feltüntetni, és főleg, "miért kell megbecsteleníteni Anne Frank emlékét". Az írónő azzal indokolta a testiség megjelenítését, hogy többször is elolvasta az eredeti naplókat, és szerinte Anne és Peter szeretők voltak.
A naplókról egyes források azt állítják, hogy nem az eredeti szöveget tartalmazzák, mert azt Anne Frank apja cenzúráztatta, és a szexjeleneteket kihúzatta belőle, ez állhatott az Annexed megírásának hátterében.
(Index nyomán)
További cikkek:

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready