Az MTK-ról egyebek mellett az alábbi információk olvashatók a Wikipédián:
Az MTK Budapest FC magyar, ezen belül budapesti labdarúgócsapat. (...) A kényszer szülte alapítás, félelem az antiszemitizmustól, a deklarált zsidó háttér hiánya, a nem homogén felekezeti jelleg miatt az MTK mindig tabuként kezelte és igyekezett eliminálni annak jelentőségét, hogy a klub által hordozott jelentéstartalmak a főváros zsidóságához kapcsolódnak. Jellemző, hogy a klub történetét feldolgozó könyvek is igyekeznek e ténynek minél kisebb jelentőséget tulajdonítani és többnyire – kétségkívül helytállóan – az MTK demokratikus, befogadó és kozmopolita jellegét emelik ki.
A Vasas honlapján ugyanakkor az alábbi híradásra bukkantunk:
Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy az MTK-Vasas bajnoki labdarúgó mérkőzésre szeptember 16-án, csütörtökön 19 órakor kerül sor a Hidegkúti Stadionban. Az időpontváltozást az MTK vezetése kezdeményezte tekintettel a pénteken kezdődő Jom Kippur vallási ünnepre. A Vasas hozzájárult a módosításhoz, a két klub vezetése a szakmai stábokkal való egyeztetés után közös megegyezéssel a csütörtöki játéknapban állapodott meg.
Már csak az a kérdés: mi lenne vajon, ha nem "eliminálták" volna az MTK zsidó jellegének jelentőségét, s nem kezelnék tabuként, hogy az MTK nem más, mint egy zsidó focicsapat?...
(Kuruc.info)