A világ legnagyobb könyváruházának számító Amazon.com-ot bojkottal fenyegették a vásárlók, mert nem voltak hajlandók eltávolítani egy pedofiloknak szóló könyvet a kínálatukból. Az elektronikus formában letölthető kiadvány szerzői magánkiadás, nyolc dollárért volt megvásárolható. Jelen pillanatban a kereső még kibobja a könyvet, de rá kattintva hibaüzenetet kapunk - talán mégis meggondolták magukat. Igaz, csak ennek a könyvnek az esetében.


Egy feltehetően álnéven publikáló szerző töltötte fel az Amazon saját, Kindle nevű elektronikus olvasójára letölthető könyvet, ami jelenleg az 5668. legnépszerűbb e-book a kínálatban. A könyv címe The Pedophile's Guide to Love and Pleasure (A pedofilok kézikönyve a szerelemhez és gyönyörhöz), tartalma szerint a gyermekekhez vonzódó felnőttek és az ilyen kapcsolatba keveredő kiskorúak számára nyújt eligazítást -

hogy mihez, abba inkább nem gondolunk bele.
Jogos a kérdés, hogyan kerülhet fel egy ilyen kiadvány a könyvesbolt kínálatába, de a válasz egyszerű: az Amazon lehetőséget ad az íróknak arra, hogy saját könyveiket feltöltsék, a hasznon pedig megosztoznak a szerzővel. Az áruház álláspontja pedig az, hogy csak sértő tartalmakat nem közöl, márpedig ez - legalábbis szóvivőjük szerint - "csak azért, mert egyeseknek nem tetszik, nem számít annak".
Nem ez az első eset, hogy az Amazon pedofilbotrányba keveredik: 2002-ben egy hasonló témájú könyvet akartak eltávolíttatni a kínálatából, de a cég megtagadta a kérést, és az Understanding Loved Boys and Boylovers (kb. A szeretett fiúk és az őket szerető felnőttek megértése) még mindig kapható 15 dolláros áron.
(Index nyomán)