Novák Elődtől nem fogadta el a jelmezt,anélkül is emberfeletti teljesítményre képes
Az álláshalmozása miatt Superman-díjat nyert Kósa Lajos fővédnöke volt egy olyan debreceni versenynek, amelyen két lánya is indult. Az egyik aranyérmes lett.
Az Országos Műkorcsolya Utánpótlás Vidékbajnokságot szombaton rendezték meg Debrecenben. A Basahalom blog szakemberekre hivatkozva azt írja, hogy az ISU (Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség) szabályzata szerint egy korosztályos kategóriába tartoznak az 1997. július 1. és 2000. július 1. között született gyermekek. Debrecenben azonban ezt kettéválasztották, méghozzá igen furcsa módon: a három évet nem másfél-másfél évre, hanem az egyik kategóriába a 1997. július 1. és 1998. július 1. között születettek kerültek, a másikba pedig az 1998. július 1. és 2000. július 1. közöttiek. Ennek eredményeként a 11-13 éves korosztály egyik kategóriájában hat nevező volt, a másikban meg csak három.
A háromindulós kategóriájának mindegyik versenyzője a Debreceni Sportiskola színeiben lépett a jégre, így garantált volt, hogy mindegyik gyermek érmes lesz. Hármójuk közül pedig Kósa Eszter (zsidó név, naná) bizonyult a legjobbnak.
Nemcsak a verseny maga, hanem a róla készült médiabeszámoló is igen debrecenire sikeredett. Az önkormányzati televízió tudósítása beszámolt arról, hogy öt arany-, egy ezüst- és három bronzérmet szereztek a szombati versenyen a Debreceni Sportiskola ifjai, de a kilenc érmes közül csak a polgármester lányának nevét említették meg, csak őt szólaltatták meg, a másik nyolc debreceni korcsolyázó fiatal csak arctalan szám a városi „köz”tévében.
(hvg.hu, Basahalom blog nyomán)