Amint azt korábban hírül adtuk, az itt látható jópofa plakáttal kampányol a berlini választás előtt a német
Nemzeti Demokrata Párt. A "holokauszt-túlélők" természetesen ezt sem hagyhatták szó nélkül, s Amerikából követelték, hogy távolítsák el a nekik nem tetsző plakátokat. Kreuzberg kerület eleget is tett a zsidó parancsnak, tegnap azonban tátott szájjal maradtak a holokausztiparosok: a bíróság úgy döntött, a plakátok maradhatnak.
A szólásszabadság jegyében a plakátoknak maradniuk kell - mondta ki egy berlini bíróság, miután a zsidóktól még ma is rettegő, agymosott németek elkezdték tépkedni a német hazafias erő plakátjait. Kreuzberg kerület azt állította, azért van erre törvényes alapjuk, mert az NPD felbujtást követ el hirdetményeivel.
Azt a bíróság is elismerte, hogy az "Adj gázt!" jelmondat esetleg kapcsolatba hozható a "náci atrocitásokkal", de felhívták a figyelmet, hogy más jelentése is lehet, a szólásszabadság pedig fontosabb annál, hogy kinek mi juthat róla esetleg eszébe.
Úgy tudjuk, a bírót még nem bocsátották el, de elképzelhető, hogy ő lesz Efraim Zuroff következő célpontja.
(Kuruc.info - Mercurynews nyomán)

Korábban írtuk: "Adj gázt!" - Így kampányol a német NPD
Áll a bál Németországban, amiért az ottani hazafias politikai erő, a Nemzeti Demokrata Párt vezetője az itt látható plakáttal kampányol a szeptemberi berlini választás előtt.
Udo Voigt a plakáton megnyerően mosolyog, miközben a motorkerékpárján ül a jó kis bőrkabátjában, és éppen gázt ad (s a jelmondat szerint erre szólít fel másokat is, persze átvitt értelemben). Erről Andreas Gram berlini kereszténydemokrata képviselőnek azonnal az állítólagos gázkamrák jutottak eszébe, ahol, mint azt már nagyon jól tudjuk, zsidók millióit (de az is lehet, hogy milliárdjait) ölték meg a gonosz nácik.
A gázt adni kifejezés a németben ugyanazt jelenti, amit nálunk is, de persze álszentség volna kizárni, hogy a sajátos német humornak köszönhetően nem bujkál itt egy huncut utalás is - ami méltó válasz lenne a holokauszt-ipar németországi tombolására, melynek során bosszúból (és persze félelemből) megfosztották nemzeti öntudatától (és hát nem kevés pénzétől) a németséget, öngyűlölővé téve őket, s vallásukká emelve a holokauszt-mítoszt.
Mivel azonban Voigt bácsi nem egy gázkamra ajtajának becsukása közben ordítja, lábát mondjuk Heller Ágnes fején pihentetve, hogy "Gázt nekik!" - nem tudhatjuk biztosan.
Mi mindenesetre rájuk szavaznánk.
Jó utat hazafelé! - Egy korábbi NPD-plakát:

(Kuruc.info - Antisemitism.org nyomán)