Dúró Dóra Facebook-bejegyzése:
Először is köszönöm a temérdek gratulációt, és megértést kérek, hogy sokak kérése ellenére csak most teszek közzé képeket és egy kis beszámolót a babánkról; az elmúlt tíz napban ugyanis a külvilágot kikapcsoltam, Hunóra volt a legfontosabb nekem.

Elég furcsákat írt a születés kapcsán az egyik bulvárlap, pl. hogy késve jött világra a babám. Valójában plusz-mínusz két hét normális, hát még két óra: augusztus 21-én éjjel kettőkor sírt fel Hunóra. Egyáltalán nem bánom, hogy végül nem 20-án született; maradjon az az államalapítás ünnepe, míg másnap számunkra a családalapítás ünnepe lett. Méghozzá egy nagy családé, mert Hunóra az első, de reményeink szerint nem az utolsó gyermekünk Előddel. Bevallom, kezdetben én is féltem a szüléstől, és pont az volt a legmegnyugtatóbb, amikor egy anya közvetlenül a szülés után mondta nekem, hogy szeretne még babát. Hát most én is ezt állítom egy természetes lefolyású szülés után, így buzdítva másokat is a gyermekvállalásra.
Még augusztus 20-án is kimentem Előddel a margitszigeti Jobbik-rendezvényre, és mire hazaértünk, már jelentkezett is kislányunk: világra szeretne jönni. Apás szülés volt, melyen Előd elmondása szerint fájóan tehetetlennek érezte magát fájdalmaim láttán, én azonban ezt másként éltem át, lelkileg és fizikailag is nagy segítség volt Ő, ajánlom mindenkinek az apás szülést!

Novák Hunóra Kincső egyébként épp olyan hiperaktív, mint az apja, aki a szülői feladatokból is alaposan és szívesen kiveszi a részét, így végül is megbirkózunk az első gyermekes házaspárok nehézségeivel. Ráadásul anyósom is nagy-nagy segítség nekünk közelben lakó, nyugdíjas gyermekorvosként. Persze a legtöbb feladat rám hárul anyaként, így minden mást ennek rendelek alá. A politikatudományi doktori tanulmányaimat ugyanúgy felfüggesztem, mint a nyelvtanulást. Az országgyűlési munkát egy ideig teljesen szüneteltetem (erre az időre az egész tiszteletdíjamról lemondok), és később sem nagyon fogok pl. frakcióülésekre járni, majd Előd tájékoztat, s inkább csak itthon tervezek indítványokat, közleményeket, leveleket írni.
A Facebook-oldalamon közzétett fényképeink reményeim szerint kedvet csinálnak a gyermekvállaláshoz másoknak is… Mindenkinek ilyen boldogságot kívánok!
Szerkesztőségünk pedig - mivel a boldogság már adott -, erőt, türelmet és még sok kis Novákot kíván a friss szülőknek, és persze a hazának!
(További fényképek Dúró Dóra Facebook-oldalán)