Já’ákov Litzman izraeli egészségügyi miniszternél az elmúlt éjszaka diagnosztizálták a koronavírusos fertőzést, aminek következtében rögtön karanténba helyezték a miniszterrel legutóbb kapcsolatba került személyeket. A Netanjáhu-kormány egészségügyi miniszterén kívül vesztegzár alá került Joszi Kohén, a Moszád nevű titkosszolgálat főnöke, Mose Bár Szimán Tov, egészségügyi államtitkár és jó néhány munkatársa - írja a Jiszráél Há-Jom címú izraeli újság.
Zoom
Jáákov Litzman egészségügyi miniszter (fotó: Flash90)
Já’ákov Litzman izraeli egészségügyi miniszter, az Egyesített Tóra Zsidóság parlamenti frakciójának elnöke és neje a ma éjszakai koronavírus-teszt eredménye szerint megfertőződött. Az eredmény közlése után ma reggel vesztegzár alá helyezték mindazon személyeket, akikkel a tegnap a miniszter személyes kapcsolatba került. Karanténba került Joszi Kohén, a Moszád főnöke, Mose Bár Szimán Tov, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára és a tárca több vezető munkatársa. Nemsokára döntés születik arról, hogy szintén vesztegzár alá kerüljön-e Méir Ben Sábát, a Nemzetbiztonsági Törzskar (Málál) vezetője.
Zoom
Joszi Kohén, a Moszád főnöke (fotó: Flash90)
A megbetegedett Já’ákov Litzman miniszter nem, de Mose Bár Szimán Tov egészségügyi államtitkár folytatja a koronavírus terjedésének lassítására irányuló munkáját a Tel Há-Somér-i Sibá Kórházban számára kialakított elkülönítő helyiségből. Az államtitkár a sajtónak elmondta, hogy munkatársaival együtt az elkülönítőből digitális úton végzi munkáját, majd fölszólította Izrael lakosságát, hogy a fertőzés lelassítása érdekében tartsák be a minisztérium által kiadott elővigyázatossági utasításokat. Az egészségügyi minisztériumi helyettes államtitkár és a tárca egy további vezető politikusa nem került karanténba, mert tegnap ők nem tartózkodtak a miniszterrel egy helyiségben.
Frissítés: Netanjáhu ismét vesztegzár alatt
Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök csak tegnap este hagyhatta el a számára elrendelt karantént, de ma délelőtt ismét vesztegzár alá került, miután kiderült, hogy tegnap ő is megbeszélést folytatott a koronavírussal fertőzött Já’ákov Litzman egészségügyi miniszterrel. Bibinek ezúttal a jövő szerdáig végzi miniszterelnöki tevékenységét a számára kijelölt elkülönített helyiségből – írja a Jedi’ot Áháronot.
Zoom
Balról jobbra: Binjámin Netanjáhu miniszterelnök, Mose Bár Szimán Tov államtitkár, Já’ákov Litzman egészségügyi miniszter és Méir ben Sábát a Nemzetbiztonsági Törzskar vezetője (fotó: Jediot Áháronot)
Közben a Jediot Áháronot közölt egy fényképet, amelyen együtt látható (balról jobbra) Binjámin Netanjáhi miniszterelnök, Mose Bár Szimán Tov államtitkár, Já’ákov Litzman egészségügyi miniszter és Méir ben Sábát a Nemzetbiztonsági Törzskar vezetője. A felvétel korábban készült a miniszterelnöki hivatalban.
Zoom
Joszi Kohén, az elővigyázatos Moszád-főnök (fotó: Dáná Koppel)
H. J. – Kuruc.info