Korábban már írtunk róla, hogy a német hatóságok nem éppen finom módszerekkel igyekeznek megrendszabályozni a karantént megszegő embereket. Az e célból létrehozott fogolytáborokat eredetileg más rendeltetésű épületekből "hasznosítják újra", így például menekülttáborból, vagy éppen fiatalkorúak börtönéből.
Zoom
Fotó: Axel Heimken/dpa
Utóbbira Németország legészakibb szövetségi tartománya, Schleswig-Holstein szolgáltat példát, ahogy azt ebben a szürreális videóban röpke két perc alatt megszemlélhetjük.
A fiatalkorúak börtönéből kvázi Covid-börtönné alakított, egyenként 6-12 négyzetméteres cellák szerényen vannak berendezve. Asztal, szék, ágy, polc. Berácsozott, lezárt ablakok. Ilyen körülmények közé kerülnek azok, akik valamilyen indokból (vagy indok nélkül) többször megszegik a kiszabott karantént.
Segeberg járás vezetője, Jan Peter Schröder a videóban nyomatékosította, hogy "ez nem egy hotel", magyarul a "renitens" embereket kiválóan be lehet fenyíteni a fogvatartás rémképével.
A Covid-börtön februárban nyitja meg kapuit, az itt töltött büntetés pedig (elvileg) nem lehet hosszabb annál, mint amennyi maga a karantén lenne. Legalábbis most még.
Szép új világ, aminek talán még a végét sem látjuk...
Ábrahám Barnabás - Kuruc.info