Egy korábbi izraeli légitámadásban meghalt a Gázai övezetbe elhurcolt túszok közül a legfiatalabb, egy 10 hónapos csecsemő, valamint 4 éves testvére és édesanyjuk - közölte szerdán a Hamász fegyveres szárnya, az Izzedín el-Kasszám Brigádok.
A tájékoztatás szerint Kfir Bibász, Ariel Bibász és anyjuk, Shiri Bibász halt meg.
Zoom
Az izraeli hadsereg közölte, hogy ellenőrzik az Izzedín el-Kasszám Brigádok állítását az október 7-i támadás alkalmával Izraelből elhurcolt túszok haláláról. A hadsereg azt is hangsúlyozta, hogy "a Hamász felel a Gázai övezetben lévő túszok biztonságáért".
Zoom
Az apát is magukkal vitték az október 7-i támadás elkövetői
"A Hamász terrorszervezet továbbra is kegyetlenül és embertelenül viselkedik" - szögezték le a közleményben a túszokat lebombázók, hozzátéve, hogy a Hamász "veszélyezteti a túszokat, köztük a gyermekeket is".
Zoom
Az anya gyerekeivel elhurcolásuk előtt
A palesztinok a Telegram-oldalukon közölték azt is, hogy az ideiglenes tűzszüneti megállapodás keretében tervezett fogolycserétől függetlenül, az orosz állami vezetés kérelmére szabadon engednek két orosz túszt. Musza Abu Marzuk, a palesztin szervezet politikai bizottságának tagja és külügyi osztályának vezetője elmondta, hogy a két nő szabadon engedését gesztusnak szánják Moszkva felé.
(MTI nyomán)