Korábban már beszámoltunk (az MTI helyett is) a Gázai övezet ellen október 7-én indított, minden eddiginél több halálos és sebesült áldozatot követelő izraeli irtóhadjárat folyamán izraeli vezető politikusok véresszájú megnyilvánulásairól. Most pedig bemutatjuk olvasóinknak azt a Gázai övezetben „önvédelmet” gyakorló izraeli katonát, aki a Dzsebálija menekülttábor játékboltjában kacarászás közepette, széles mosollyal az arcán egymás után emeli le a polcról a játékokat, könyveket, nevezi meg őket, s mondja meg az árukat, majd földhöz vágva összetöri őket.
Zoom
Önvédekező izraeli katona a menekülttábor játékboltjában (fotók: X)
A Gázai övezet Egészségügyi Minisztériumának pénteki közlése szerint az izraeli hadsereg népirtó hadműveletének eddig közel 17 ezer 400 halálos áldozata van a civil lakosság körében, 70 százalékuk nő és 18 év alatti kiskorú gyermek. A sebesültek száma pontosan nem ismert, de több tízezerre tehető. A Gázai övezet 2,3 millió lakosának az izraeli hadsereg nem engedi bejuttatni az élelmiszert, vizet, üzemanyagot és a gyógyszert. Az izraeli hadsereg a lakosság 85 százalékát, azaz 1,9 millió embert elüldözte otthonából, menekülésre kényszerítette. Miután a népirtók a Gázai övezet déli részét, főleg Hán Júnisz városát is állandóan hevesen támadják, az embereknek már nincs hová menekülni.
Zoom
Az elmúlt napokban portálunk már beszámolt arról, hogy az egyik izraeli miniszter atombomba ledobását javasolta a Gázai övezetre, az izraeli parlament (Kneszet) alelnöke pedig az utolsó szálig ki akarja irtani vagy éppen elűzni a palesztin terület lakosságát. Hogy ne tudjanak újjáéledni a Gázai övezetben… Vezető nyugati politikusok biztatásának, „önvédelemre” buzdításának tudatában nem is haboznak bombázni, lakóhelyükről elüldözni, halomra gyilkolni a Gázai övezetbeli palesztin lakosságot, megvonni tőlük, megakadályozni az élve maradt sebesülteket ellátó alapvető kórházi ellátást. A világ meg közben – kevés vezető politikus és közéleti személyiség kivételével – hallgat, ami által további gyilkolászásra biztatja Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnököt és a szintén háborús bűnös „kollégáit”.
Zoom
Most bemutatunk olvasóinknak egy, az elfoglalt Gázai övezetbeli Dzsebálija menekülttáborban éppen „önvédelmet” gyakorló izraeli katonát. A Dzsebálija menekülttábort a Gázai övezet északi részében, Dzsebálija várostól két kilométerrel északra még az 1948-as arab-izraeli háború idején nyitották meg elsősorban a zsidók által Jaffa, Asdód, Lod és Askelón városokból elűzött palesztinok számára. A menekülttábor lélekszáma ma több mint 100 ezerre tehető. Az izraeli hadsereg mostani „önvédelmi tevékenysége” következtében a Dzsebálija menekülttáborban szinte alig maradt épségben épület.
Zoom
A Dzsebálijá menekülttábor részlete a játékbolton kívül (fotó: Reuters)
A menekülttábor játékboltja viszont aránylag épségben megmaradt, s az oda behatoló egyik „önvédekező” izraeli katona bajtársai videóra rögzítették, amint a harcos egymás után emeli le a polcokról a készletet, bemutatja, hogy szerinte hány sekelt ér, majd földhöz vagy más tárgyhoz vágva kéjes nevetés közepette összetöri. A jókedvűnek tűnő katona gúnyolja a palesztinokat, miközben igyekszik elpusztítani minden játékot, könyvet, füzetet, ami csak a keze ügyébe kerül. Aláfestő zeneként egy népszerű izraeli nóta szól, ami azt bizonyítja, hogy az X-re történt kitétele előtt a nagyobb művészi hatás érdekében a jelenetet megszerkesztették. Az „árubemutatót” a bajtársak, szintén kacarászás közben filmezik.
 
 
Hering J. – Kuruc.info