Olekszandr Szirszkij, az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) főparancsnoka a Telegram-oldalán keresztül tárta fel azokat a „tévedéseket”, melyeket több ukrán parancsnok is elkövetett Avgyijivka térségében – idézte a Kyiv Post.
„Különösen feszült helyzet alakult ki Avgyijivka és Zaporizzsja irányában”– mondta Szirszkij.
A főparancsnok arról is beszámolt, hogy orosz rohamegységek próbálták meg áttörni az ukrán védelmet, és átvenni az ellenőrzést olyan települések felett, mint Tonenke, Orlivka, Szemenivka, Berdics és Krasznohorivka.
Zoom
Olekszandr Szirszkij (j) (kép: Anadolu / AFP / Metin Aktaåÿ)
Szirszkij arról is beszélt, hogy Zaporizzsja közelében, Verbove és Robotyne környékén folytatódnak a harcok. Az orosz csapatok igyekeznek ott is visszaszerezni az ellenőrzést.
AFU vezetője kiemelte, hogy a sikeres védekezés kulcsa a jól megtervezett stratégia és annak hatékony végrehajtása.
Azonban néhány parancsnok esetében hibák történtek a helyzetfelismerésben és az ellenség felmérésében, amelyek befolyásolták a védelmi állások stabilitását.
A főparancsnok arról is biztosította a közvéleményt, hogy gyorsan meghozzák „a szükséges korrekciós intézkedéseket”, beleértve további lőszerek és erőforrások biztosítását, mivel elsődleges céljaik között szerepel, hogy hogy a lehető legnagyobb veszteséget okozzák az orosz csapatoknak – írta a lap, melyet a Mandiner szemlézett.