2020. február 18., kedd, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
09:51 Sophia Loren úgy látta jónak, ha négerbabusgató holotúlélőként tér vissza09:32 Még néhány ilyen "keto siker", és Norbi is elmehet dolgozni09:10 Korán kelt tegnap néhány unokázós cigány, és a térkő is hideg volt08:50 Meg akarja nézni, ki juttatta börtönbe Budaházyékat? - A Fővárosi Törvényszéken megteheti!08:20 Csokifütyizés helyett rendőrt hívott egy budapesti nő, így fogtak el egy körözött nigériai bűnözőt07:44 Lecsengőben van a koronavírus-járvány Kínában07:32 Idén is élőben követhető a gemenci fekete gólyák élete06:54 A járvány ellenére nem lanyhul a vadállatok iránti kereslet Kínában21:32 Vona már azon agyal, mivel tudna katartikus élményt szerezni keresztgyermeke, az összeborult ellenzék21:18 Nahát, valaki nem helyeselte, hogy hazánk szovjet megszállása alkalmából koszorúztak az egyik holoemlékműnél21:05 Karanténba kerül az óceánjáróról hazatért két magyar20:21 Rekordszámú "antiszemita incidens" történt tavaly Hollandiában - de legalább jön az újabb kárpótlás19:54 A "magyar Koszovó" sötét víziója19:14 A Kúria várhatóan áprilisban dönt a gyöngyöspatai ügyben18:24 "Szájzártörvény" ellen tiltakozott a ballib ellenzék - de persze nem a holocáfolást tiltó jogszabállyal van bajuk
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika ::

Egyre távolabb a történelmi igazságtól, avagy a kétféle történelemhamisítás

Reklám

A Szabadság téren felállítani szándékozott, úgynevezett német megszállási emlékmű körüli látványos politikai purparlé nyomán leplezetlenül áll előttünk a kétféle történelemhamisítás: az egyik a Fideszé, a másik pedig a balliberálisoké. A „jobbközép” álláspont szerint a zsidók deportálásáért a fő felelősséget a hazánkat megszálló nemzetiszocialista Németország viseli, a balliberálisok pedig a magyarságnak az idők végezetéig tartó bűnösségét szeretnék mindenkinek a fejébe beleverni. Kétség nem fér hozzá, hogy a fideszes álláspont szimpatikusabb. A legszimpatikusabb azonban mégiscsak a történelmi igazság lenne.
Zoom
Az emlékmű tervezete
A fennmaradó dokumentumok és a visszaemlékezések alapján egyértelműen és tisztán áll előttünk a valóság, melyet mind a kormányoldal, mind a militáns cionista erők minden erejükkel igyekeznek elleplezni. A manapság kimondhatatlan igazság az, hogy a magyarság többsége, ha nem is éppen kitörő örömmel, de csendes megelégedettséggel vette tudomásul a német megszállást, majd a zsidóság deportálását. Természetesen mindkét kérdésben megoszlottak a vélemények. Hiszen senki sem örül annak, ha hazájának földjét idegen katonák tapossák, és emberek százezreit munkatáborokba hurcolják. Mindamellett a nemzet jelentős része megértette, hogy a közeledő bolsevista áradat feltartóztatására a magyar katonaság csakis a Wermacht haderőivel együtt harcolva lehet képes. Ami pedig a zsidóság szerepét illeti, a józanul gondolkodó többség egyrészt tisztában volt azzal, hogy a Vörös Hadsereg elleni eredményes védekezést az ellenség győzelmében reménykedő (és azért tenni is kész) zsidóság jelenléte jelentősen megnehezíti, másrészt pedig népünk érthető módon megelégedéssel nyugtázta, hogy megszabadul bizonyos zsidó körök kizsákmányolása és elnyomása alól.
Teljes mértékben abszurd és nevetséges oly módon beszélni és vitatkozni a zsidóság deportálásáról, hogy egyetlen szót sem lehet szólni az okokról és előzményekről: vagyis arról a mélységes ellenszenvről, amelyet a 19. század második felében Galíciából bevándorolt zsidósághoz tartozó egyes személyek tűrhetetlen magatartása (uzsorázás, kizsákmányolás, a gazdasági, kulturális élet kulcspozícióinak megkaparintása, magyar- és keresztényellenesség, a Károlyi-féle patkánylázadás és a bolsevik terror megszervezése stb.) kiváltott. A jelenleg folyó (ál)vita éppen olyan, mintha egy gyilkosságot elkövető személy cselekedete kapcsán szóba sem kerülne a bíróság előtt, hogy a vádlottat áldozata korábban hosszú éveken keresztül gyötörte, megalázta és kínozta.
Zoom
A szemkilövés most rendre elmarad
A történelmi igazságot híven bemutató emlékműnek tehát be kellene mutatnia a teljes igazságot – nem csupán a „tragikus eseményt” magát, hanem annak valóságos okait és előzményeit is. (Márpedig a zsidók deportálásának a német megszállás csak az egyik oka: a Szabadság térre tervezett emlékmű azonban nem utal a zsidóság egy részének a magyarság felett kivívott uralmi helyzetére, vagyis az „országhódításra”, valamint arra a tényre, hogy a zsidóság többsége a háborúban hazánk ellenségeivel szövetkezett.) Pedig jó lenne végre az utólagos bölcselkedésekre és a mai politikai-hatalmi viszonyok visszavetítésére épülő magyarázkodások helyett a vizsgálni kívánt történelmi korszak szereplőinek szemüvegén keresztül szemlélődni. Gondolok itt például arra, hogy a második háború végeredményének ismeretében nem lehet eleve elítélni azokat, akik még reménytelennek látszó helyzetekben is kitartottak a végül vesztes fél oldalán. Ezenkívül pedig a hivatalos történészek, propagandisták és politikusok – legyenek azok fideszesek vagy balliberálisok – még tovább fognak vergődni a zsákutcában és még távolabb sodrónak az igazságtól, amennyiben a jövőben is angyalok és ördögök küzdelmének állítják be a második világháború és általában az elmúlt évszázad eseményeit.
Ne kergessünk persze illúziókat: mindaddig, amíg hazánk a cionista birodalom gyarmata marad, aligha fognak a történelmi igazságot hűen bemutató emlékműveket állítani. De addig is, amíg el nem érkezik a felszabadulás pillanata, meg kell próbálnunk elmondani az igazat.
Perge Ottó - Kuruc.info
Kapcsolódó:
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready