Tényleg sine ira et studio (harag és elfogultság nélkül) született ez a cikk. Ami nem egyszerű, hiszen 26 éve tapasztaljuk mérhetetlen undorral a balliberális és neoliberális ellenzék különböző pártalakulati megjelenéseit úgy, hogy mindegyike ugyanazon visszataszító közös nevezőre épül.
Holott nemzeti érdek lenne, ha a kormányzó Fidesznek (miután nem viccet mondunk, a KDNP-t most felejtsük el) gátat szabna egy hatalmát kontrolláló, azaz erősebb ellenzék.
A jobboldali ellenzékről, a Jobbikról most ne essék szó, mert lassan már nem is jobbról akarja előzni a Fideszt, amit megtehetne, de ezt most hagyjuk, mert az egy külön elemzés témája.
A saját magukat „demokratikusnak” és „baloldalinak” nevező ellenzéki pártokról van szó, amelyekről naponta derül ki, hogy népszerűtlenségükben az „ennél már nem lehet lejjebb” téves diagnózis. Holnap még lejjebb lesz.
Zoom
Hiába orbánozott a minden pártot megjárt Kerék-Bárczy, repült a DK-ból, amikor rosszat szólt
Ami az elmúlt napokban történt, csak alátámasztja mindezt. Kezdődött Kerék-Bárczy Szabolccsal, aki a Demokratikus Koalíció (DK) csütörtöki elnökségi ülésén jelentette be, hogy lemond pártelnökségi tagságáról, és kilép pártjából. Hogy miért, arról igazán sem ő, sem gyurcsányista pártja nem nyilatkozott. De – és ez a lényeg, a szívet melengető pozitív lényeg – zavart, nagy zavart okozott saját táborukban.
Majd jött a balliberális ellenzéket ma megrázó Pukli-interjú a Magyar Időkben, ahol a balliberális oldalon a kormány elleni szervezkedéséért és fellépéséért a ballib oldalon imádatot kiváltó Teleki Blanka gimnázium igazgatója, a Tanítanék Mozgalom vezetője azt hangoztatta, nem szeretné, ha baloldali fordulat lenne Magyarországon, mert - mint mondta - ezek az emberek mind leszerepeltek. Az interjúban hangsúlyozta: "Nem célunk az Orbán-rezsim eltakarítása, csupán azt szeretnénk, hogy vegyék észre és javítsák ki az oktatási rendszerben elkövetett hibákat".
Zoom
Pukli tanult a kormánytól, és visszavett a szabadságharcból
Szövegétől még a Szent István park kettős kerítéssel védett fái is elhervadtak.
Bolgár György a Klubrádióban az éteren át is hallhatóan tépte meg tar fejét. A szerencsétlennek délutáni betelefonálós műsorában már hosszú hónapok óta menő önmarcangolós, „mit tehet a demokratikus ellenzék, hogy az Orbán-rezsimet eltakarítsa?” tematikájú betétje még a szokásosnál is gyászosabb hangulatú volt.
Ezeknek tényleg végük. És még mindig nem értik, mindent maguknak köszönhetnek.
Miközben nem értik, nem értik, nem értik.
A sok egytémájú kereplőre járó betelefonáló sem, akik egymásra licitálva kapacitálják, hergelik egymást, hogy még jobban neki kell menni az Orbán-rezsimnek. Mert hogy ezek a pártok nem elég bátrak, hogy kimondják…
De mit mondjanak ki, amit eddig még nem mondtak? Azt, hogy Orbánt ki kell herélni öt kilométerre Alcsútdoboztól, miközben a hullájára rá kell vizelni? A Klubrádió gettóbetelefonálóinak szinte változatlanul ilyenek a javaslatai. Ők azt hiszik, ezzel érnek el eredményt. Holott ennek pontosan az ellenkezőjét érik el: még nagyobb undort gerjesztenek maguk ellen.
Képtelenek egy picit is lehiggadni, és kellő távolságból szemlélni önmagukat és a politikai színteret.
Ami egyet jelent azzal, hogy lemondanak megerősödésük esélyéről is.

Drágabolgárúr fülhallgatóstól tépkedheti a haját
Nem értik, hogy oda nem tudnak benyomulni, ahol a politikai spektrumon nincs hely, és éppen oda tudnának behatolni, mégpedig igen hatékonyan és hatásosan, amelyik döbbenetes módon üresen várja az oda betévedőt.
Nem értik, hogy nekik nem a Pozsonyi utat kell megtéríteni, hanem azokat, akiket a kormány tevékenysége nem csak elidegenített, de ellenségévé tett.
Nem értik, ha ők egy Gyurcsány- vagy Bokros-féle „demokráciáról” és „tisztességről” beszélnek, a mainstreamből – és most az elidegenített fősodratra gondolok, ahol milliók tanyáznak – gúnyos röhejt váltanak ki. Gyurcsány, Bokros mint demokrata? Mint korrupciómentes szűz lovagok? Come on! (Na ne má’!)
Zoom
Gyurcsány és Bokros itt még nagyon jól érzi magát a kép két szélén...
Pedig a megoldás karnyújtásnyira van. És éppen ez a karnyújtás lehetetlen nekik. Mert az a zsidó faktor átlépését jelentené. Ugyanis mi van most? Az egyik lyukból Lendvai Ildikó, a másikból Kovács László, a harmadikból Szigetvári Viktor, a negyedikből… A zsidó faktor. Nem beszélve médiájukról. A némethpéteres Népszava, a révészsándoros Népszabadság, a 168 Tóra, a Klubrádió és a többi. Zsidó interpretációban a zsidó zsigeri gyűlölet, amiből a fősodratnak már teljesen elege van.
A végletekig unják a témákat. A szélsőségesezést, a menekültimádatot, a „toleranciát”, a „történelmet”, és sorolhatnánk.
Paradigmaváltást kellene végrehajtaniuk.
Zoom
...de a jövőben együtt vihetik a koszorút a "demokratikus ellenzék" sírjára
Pedig a politikai séma ott hever a földön. Csak fel kellene emelniük. Semmi mást nem kellene tenniük, mint pártot alapítaniuk, amelyet nem a zsidó zsiger uralna, hanem a tényleges változtatás iránti vágy, és arra építve a lehető legtöbb szavazat begyűjtése.
Semmi mást nem kellene tenniük, mint megkérdezniük Pogátsa Zoltán közgazdász egyetemi tanárt, hogy milyen módon építsenek fel egy valódi baloldali pártot. Ahol nem a rasszizmus, idegengyűlölet, antiszemitizmus és egyéb, már könyökünkön se kijönni tudó unalomtémák hallatszanának, hanem a nyugati világ mai, modern, valódi baloldali pártjainak platformján található programok. Az antiglobalizmus, a multik rászorítása a tisztességes adózásra és kereskedelemre, és így tovább.
Zoom
De akkor meg kellene szabadulniuk ezerszer lejáratott önmaguktól, és olyanokat kinevezni az alakuló párt élére, akik megszólalásakor nem jelezné egy tudati fütty: már megint egy zsidópénztárral összekötött zsidótorokból jövő zsidóhisztivel van dolgunk.
Ameddig erre az ember- és modellcserére nem kerül sor, ne is álmodjanak, hogy a Fideszből kiábrándult tábor nemhogy rájuk szavazna, de akár rájuk is nézne.
Dönteniük kellene: vagy zsidó zsigereiket akarják kiélni továbbra is, vagy hatékony ellenzéket akarnak. Tertium non datur. Azaz nincs más opció. Illetve egy van. Az öngyilkosság.
Janits András