2020. január 22., szerda, Vince, Surány napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:46 Megkezdték az új koronavírus elleni oltás kidolgozását Oroszországban17:20 Rég volt már a hétfői krakkói holokonferencia, épp ideje, hogy Áder Izraelbe utazzon az öreg zsidókkal túlélőset játszani16:52 Személyszállításra is alkalmassá tehető drónprototípust mutattak be Jakabszálláson16:20 Orosz lapok szerint az új kormányfő szabad kezet kapott a változtatásra16:15 Egy vérből... címmel indult gyermek- és ifjúsági drámapályázat16:00 Kölcsey buzilobbi általi bemocskolása ellen emelték fel szavukat a Mi Hazánk Ifjai az Auróránál, kiakasztva egy propagandistát15:40 Dél-Koreában nem szánalmaskodnak buziügyben: ha levágatta, akkor nem egészséges, és repül a seregből15:26 Floridai figyelmeztetés: fagyott leguánok hullhatnak a fákról15:02 Börtönre ítéltek egy korrupt rendőrt14:24 Amikor már a nézőnek fáj a tehetségtelenség: Karácsony nevetségessé tétele helyett saját magát égette a "köztévé"14:00 "Az ilyen bunkó, anyaellenes kirohanások éppen az ellenkező hatást érik el"13:51 Szuperhőst utánozva ugrott le az erkélyről egy kisgyerek13:31 Halálesetek után több millió autót hív vissza a Honda és a Toyota13:05 Szomáliai "alkalmi ismerős" kellett egy budapesti lánynak - füvezés helyett megverte és megerőszakolta13:01 Évértékelő rendezvényt tart a Mi Hazánk
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika :: :: Hozzászólások

„Ha megnyerem, állják a birkát”

Reklám

Néhány nappal ezelőtt került nyilvánosságra egy felvétel, ahol a Jobbik tomajmonostorai polgármesterjelöltje látható, ahogyan válaszolni igyekszik a Karcag TV riporterének kérdéseire. Mielőtt a kedves olvasóink azt gondolnák, mi jöhet még, vajon hová lejjebb, ki lehet a jelölt, esetleg a pártja éléről most leköszönő Fodor Gábor, ezúttal nem ilyesféléről van szó.
Zoom
Fotó: 24.hu
Más tekintetben múlták alul magukat. Bár végső soron a kiindulási pont ugyanott keresendő, mely erre az erkölcsi mélyrepülésre indította a pártot. Mivel az köztudomású, hogy a Jobbik tagsága egyre fogy, vagy fogalmazzunk kevésbé cizelláltan, már csak az maradt ott, ki anyagi hasznot remélhet (vagy birkát, ahogy az alább kiderül), így meglehetősen nehezen, már-már lasszóval kell fogni a jelölteket.
Persze ezt elfedi a nagy ellenzéki összeborulás égisze, hiszen éppen ezért a legtöbb helyen nem is indít saját jelöltet a párt, hanem inkább beáll egy-egy baloldali vagy liberális jelölt mögé. Úgy tűnik, Tomajmonostorán viszont gondoltak egy merészet, és önálló polgármester jelöltet állítottak.
Igen ám, csakhogy ki volna az a vállalkozó kedvű, aki adná a nevét egy olyan párthoz, mely az elvtelenség és a hazugság szinonimájává „nemesedett” az évek folyamán?
Lássuk ezt az embert, az alábbi felvételen Nyíri Mihályné (persze előbb tegyük túl magunkat a horroron, hogy a helyi tévés felvételt a Bayer Show-tól kölcsönöztük - a szerk.):
Miután felocsúdtunk a döbbenetből, vagy kinevettük magunkat, őrizzük meg kicsit komolyságunkat, és rögzítsünk pár tényt.
Komoly vita szokott kibontakozni a körül, hogy például Nagy Blanka esetében megérdemli-e a kőkemény kritikát, elvégre, ahogy mondani szokták, „mégiscsak egy 18 éves gyerek”. Ebben a vitában határozottan arra az álláspontra helyezkedem, pontosan tudta, mit vállal és mivel jár, ezért igen, neki ezt viselnie kell. Ez esetben viszont amondó vagyok, ne Nyíri Mihálynét pécézzük ki, hiszen szemmel láthatóan, finoman szólva sem mozog otthonosan a szituációban, amit elmond, azt elmondatták vele.
Világos, itt egy olyan, újabb erkölcsi mélyrepülésről van szó a Jobbik esetében, hogy egy szerényebb képességű asszonyt hoznak ilyen, számára megalázó helyzetbe csak azért, mert egész egyszerűen „már nincs más”. Szégyenkezni valója éppenséggel azoknak van, akik felkérték, rábeszélték őt erre a dicstelen szerepkörre.
Ebből viszont birka nem lesz, maximum egy Jakab Péter által odaégetett paprikás krumpli.
Szemléletes szimbóluma ez a ma még létező Jobbiknak.
Lantos János – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready