2019. szeptember 19., csütörtök, Vilhelmina, Szabolcs napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:28 Itt a román csodafegyver a sertéspestis ellen22:02 Letartóztattak egy sámánt Szibériában, aki ki akarta űzni Putyint a Kremlből21:43 Súlyos antiszemita cselekmény Izraelben: disznóként ábrázolták az ortodox zsidókat21:26 Továbbra is Rijádban röpköd a béke jenki angyala21:00 Megint fehéreket gyilkoltak Dél-Afrikában a niggerek - álmában szurkálták halálra a várandós nőt20:42 Moszkva továbbra sem adja ki a szmolenszki katasztrófa roncsait20:17 Ha a zsidókról van szó, egymást licitálja túl az Orbán- és a Gyurcsány-párt19:53 Cigány kurvához ment, elnyerte méltó jutalmát19:34 Így adja el Marosvásárhelyt az RMDSZ az oláhoknak: megint a győzni képtelen hitgyülis lesz a polgármesterjelöltjük19:12 Ez a szorgalom: nappal szüretelt, éjjel betört18:52 Saját templomából lopott műkincseket egy pap Máltán18:33 Elhunyt Ríz Levente, Budapest XVII. kerületének polgármestere18:00 Már egy 11 éves "fiú" is "vitába tud keveredni" - ráadásul van bicskája, amit szakszerűen használ17:46 Így fognak kinézni a szavazólapok17:10 Laura Codruta Kövesi lesz az európai főügyész, még a románok francia barátai is beálltak mögé
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika :: :: Hozzászólások

„Ha megnyerem, állják a birkát”

Reklám

Néhány nappal ezelőtt került nyilvánosságra egy felvétel, ahol a Jobbik tomajmonostorai polgármesterjelöltje látható, ahogyan válaszolni igyekszik a Karcag TV riporterének kérdéseire. Mielőtt a kedves olvasóink azt gondolnák, mi jöhet még, vajon hová lejjebb, ki lehet a jelölt, esetleg a pártja éléről most leköszönő Fodor Gábor, ezúttal nem ilyesféléről van szó.
Zoom
Fotó: 24.hu
Más tekintetben múlták alul magukat. Bár végső soron a kiindulási pont ugyanott keresendő, mely erre az erkölcsi mélyrepülésre indította a pártot. Mivel az köztudomású, hogy a Jobbik tagsága egyre fogy, vagy fogalmazzunk kevésbé cizelláltan, már csak az maradt ott, ki anyagi hasznot remélhet (vagy birkát, ahogy az alább kiderül), így meglehetősen nehezen, már-már lasszóval kell fogni a jelölteket.
Persze ezt elfedi a nagy ellenzéki összeborulás égisze, hiszen éppen ezért a legtöbb helyen nem is indít saját jelöltet a párt, hanem inkább beáll egy-egy baloldali vagy liberális jelölt mögé. Úgy tűnik, Tomajmonostorán viszont gondoltak egy merészet, és önálló polgármester jelöltet állítottak.
Igen ám, csakhogy ki volna az a vállalkozó kedvű, aki adná a nevét egy olyan párthoz, mely az elvtelenség és a hazugság szinonimájává „nemesedett” az évek folyamán?
Lássuk ezt az embert, az alábbi felvételen Nyíri Mihályné (persze előbb tegyük túl magunkat a horroron, hogy a helyi tévés felvételt a Bayer Show-tól kölcsönöztük - a szerk.):
Miután felocsúdtunk a döbbenetből, vagy kinevettük magunkat, őrizzük meg kicsit komolyságunkat, és rögzítsünk pár tényt.
Komoly vita szokott kibontakozni a körül, hogy például Nagy Blanka esetében megérdemli-e a kőkemény kritikát, elvégre, ahogy mondani szokták, „mégiscsak egy 18 éves gyerek”. Ebben a vitában határozottan arra az álláspontra helyezkedem, pontosan tudta, mit vállal és mivel jár, ezért igen, neki ezt viselnie kell. Ez esetben viszont amondó vagyok, ne Nyíri Mihálynét pécézzük ki, hiszen szemmel láthatóan, finoman szólva sem mozog otthonosan a szituációban, amit elmond, azt elmondatták vele.
Világos, itt egy olyan, újabb erkölcsi mélyrepülésről van szó a Jobbik esetében, hogy egy szerényebb képességű asszonyt hoznak ilyen, számára megalázó helyzetbe csak azért, mert egész egyszerűen „már nincs más”. Szégyenkezni valója éppenséggel azoknak van, akik felkérték, rábeszélték őt erre a dicstelen szerepkörre.
Ebből viszont birka nem lesz, maximum egy Jakab Péter által odaégetett paprikás krumpli.
Szemléletes szimbóluma ez a ma még létező Jobbiknak.
Lantos János – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready