„Egy kanadai típusú, szereteten és elfogadáson alapuló társadalomra lenne szükség Magyarországon is, hogy legkésőbb egy generáció múlva sokkal befogadóbb legyen a társadalom, és a vegyes házasságból született gyerekek is lelkes hazafiakká váljanak"
- mondta Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a balliberális trágárkoalíció nagy mágusa, „matematikusa”, ugyanis tőle ered a nagy összeborulás alapgondolata, bár már dicsfénye kissé megkopott tavaly óta, de azért még számíthatunk rá ilyen zseniális kijelentésekre.
Csak mert jelzem, szerény véleményem szerint, ha felállíthatunk ilyen kategóriákat, Kanada ma a földkerekség egyik legbetegebb társadalma. Jó tudni, Márki-Zaynak milyen víziója van az ország jövőjét illetően.
Nyilván ez egy erős kijelentésnek hathat, de csak annak, aki nem ismeri az ottan viszonyokat. És tévedés az is hogy, azért ragadtattam el magam ennyire, mert a világon mondjuk egyik legliberálisabban állnak a bevándorlás kérdésköréhez. Azt kell mondjam, ez itt már huszadrangú gond.
Nem ezért mondtam, amit mondtam.
Az is sokatmondó már, hogy a napokban a jelenleg regnáló miniszterelnök azért kényszerült kínos, megalázkodásig lemenő bocsánatkérésbe, mert 20 évvel ezelőtt egy iskolai bulin Aladdinnak öltözött. Bizony, ez ott már rasszizmus. Merthogy ehhez barnára maszkírozta az arcát.
Ez tényleg megbocsájthatatlan.
Ekképpen ment le kutyába:
Nem lett volna szabad ezt tennem. (…) Nagyon sajnálom. (…) Akkor nem gondoltam rasszistának, de most már tudom, hogy az volt.
Zoom
Ma már ilyen bulikra jár Justin Trudeau kanadai miniszterelnök… (kép: Pinterest)
De menjünk tovább, természetesen más irányba is burjánzik a „tolerancia”. Például 2017 nyarán fogadták el azt a törvényt, amely alapján a gyermek nemi identitása is figyelembe veendő, amikor a gyámhivatal fontolóra veszi, hogy egy gyermeket elvegyen szüleitől, illetve hogy kiknek adja örökbe. Ezzel párhuzamosan a szülők vallását nem kell többé figyelembe venni, a gyermek „hitvallását” azonban igen. A törvény újabb lépés afelé, hogy a nemi identitászavarral küszködő gyermekeket gyámság alá helyezve elvegyék azon szüleiktől, akik biológiai nemüknek megfelelően fiúnak vagy lánynak szeretnék őket nevelni.
Egy-egy kanadai „pride”-ról meg inkább nem is csatolok fotókat, nem szeretném, ha felfordulna a kedves olvasók gyomra, maradjunk annyiban, a budapesti vonaglásuk látványa már-már „kőkonzervatív” képet fest ahhoz képest, ami a kanadai városok utcáin zajlik.
Ha Kanadában valaki kétségbe meri vonni a "melegházasság" etikusságát és nyilvánosan hangot ad azon véleményének, hogy a gyermekeket a biológiai szüleik nevelik a legjobban, akkor akár be is perelhetik, büntetést fizettethetnek vele, elküldhetik érzékenyítő tréningre és akár a munkahelyéről is kirúghatják. Bárki, aki sértve érzi magát, az Emberi Jogi Bizottságok valamelyikéhez fordulhat, amelyek meglehetősen tágan értelmezik az egyenlőség és a diszkrimináció fogalmait. Sőt: a sértett felperes bírósági költségeit az állam állja, de a beperelt alperes költségeit nem – akkor sem, ha ártatlannak találják. Ha azonban bűnösnek találják, természetesen ki kell fizetnie a felperes költségeit.
A Mandinernek elmondta korábban Andrew Mile, Budapesten élő kanadai, hogy évtizedekkel korábban bomlottak fel a viktoriánus szokások és ekkor törölték el az abortusztörvényt – azóta Kanadában egyszerűen nincs abortusztörvény, azaz akár a várandósság vége felé is el lehet vetetni a gyermeket.
Egy apró betekintés még a kanadai „mintatársadalomba”:
2002 óta június 27-én tartják Kanadában a multikulturalizmus napját, május az ázsiai örökség hónapja, 2005-ben elfogadták Rasszizmus Elleni Kanadai Akciótervet, 2010-ben pedig elfogadták a Kanadai Multikulturális Program céljait.
Kanada-szerte szerdán több mint száz kannabiszbolt nyit ki, napjainkban ugyanis már teljesen legális és újabbak nyitása várható folyamatosan. Québecben például 12 ilyen üzlet nyitott ki, a következő három évben pedig még 150. No, ne is folytassuk…
Természetesen, alig meglepő módon a „nyitottság” nem minden irányban létezik, a véleménypluralizmus, szólásszabadság és miegymás nem jár ám mindenkinek. „Náciknak”, „szélsőjobboldaliaknak” természetesen nem. Különböző, általuk „extrémistának” mondott szervezeteket nyilvánítanak terrorszervezetnek, holott módszereik teljesen törvényesek, nem erőszakosak.
Zoom
Költözzön nyugodtan Kanadába (kép: Promenád)
Azért jó tudni, Márki-Zay Péter milyen jövőt szánna Magyarországnak… Jó, ha tudják ezt a választópolgárok, és akként szavaznak például október 13-án.
Lantos János - Kuruc.info
Kapcsolódó: