Palesztin gyerekek minapiélőlánca a blokád ellen
A másfél milliós gettó neve: Gázai övezet. Az izraeliek hónapok óta blokád alatt tartják Gázát, elzárták az elektromos áramot, nem engedik be az üzemanyag- és az élelmiszerszállítmányokat. A zsidók ezzel a módszerrel a törvényesen megválasztott Hamász-kormányt szeretnék megdöntetni - magukkal a palesztinokkal. Cionista fórumozók pedig büntetlenül uszíthatnak népirtásra, miközben sajtójuk hallgat a kiéheztetésről.
Az izraeliek azzal indokolják a közel másfél milliós, mindössze 378 négyzetkilóméter nagyságú Gázai övezet elleni embertelen zárlatot, hogy a palesztinok időnként úgynevezett Kasszám rakétákat lőnek ki a zsidó helységek irányába. Ez valóban így van – s ezeknek az akcióknak az izraeli polgári lakosság körében már voltak áldozatai -, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy Izrael már évtizedek óta húzza-halasztja az önálló palesztin állam kikiáltásának időpontját. Palesztin nemzedékek nőttek föl menekülttáborokban, miközben a zsidók – az ismert erkölcsű Nyugat, de leginkább az Egyesült Államok háttértámogatásával – szócsépléssel és mondvacsinált ürügyekkel még a megszállt területekről történő részleges kivonulást is halogatják. Erre unt rá a radikális Hamász, s a rendszeres izraeli katonai támadásokra válaszként visszalő.
Az utóbbi hónapokban már szinte teljesen holokausztkrónikává silányodott Kossuth rádió 2008. február 24-én leadott ugyan egy meglehetősen elfogult, a valós helyzetet jócskán kozmetikázó tudósítást Jeruzsálemből, de ez nem tükrözte a Gázai övezetben uralkodó kétségbeejtő állapotokat. (A Közel-Kelettel foglalkozó publikációinkban már évek óta rendszeresen szóvá tesszük: a Magyar Rádiónak nincs tudósítója a 21 országból álló arab világban, s a magyarországi hallgatóknak egy arabul nem tudó, elfogult, cionista tudósító Jeruzsálemből mondja el azt, hogy mi történik Kairóban, Bagdadban, Damaszkuszban vagy Bejrútban.)
De beszéljünk arról, amiről a hazai szocionista hírközlés szombat óta hallgat. Világszerte több tízezer ember tüntetett 2008. február 23-án a Gázai övezet palesztin lakosságát sújtó izraeli blokád ellen. Harminc ország hetven városában tüntettek a palesztinok mellett, miközben a Népi Bizottság a Zárlat Ellen elnevezésű kezdeményezés általános sztrájkot hirdetett a Gázai övezetben. Az izraeli blokád ellen tüntettek szombaton a megszállt palesztin területeken, az arab országokban és Európában. Kairóban a hatósági tilalom ellenére több ezren vettek részt a blokádellenes megmozduláson.
Az állandóan a magyarok rasszizmusáról szónokló, fajgyűlölő cionista hazai sajtó arról is elfeledkezett tájékoztatni bennünket, hogy február 21-én az Európai Parlament fölszólította Izraelt a zárlat azonnali föloldására és a Gázai övezet lakossága elleni kollektív büntetés abbahagyására. Az Európai Parlament közleményében az is áll, hogy politikai és emberiességi szempontokat figyelembe véve tarthatatlanná vált a Gázai övezet további zárlata. Az EU parlamentje természetesen a palesztinokat is fölszólította a rakétatámadások leállítására. A palesztinok kétségbeejtő helyzetére jellemző, hogy hétfőn élőláncot alkottak a Gázai övezet déli részén levő Rafah városától egészen az északi Bét Hanún településig.
A Hamász szóvivője hangsúlyozta, hogy az izraeli aggodalmakkal ellentétben a tüntetők nem kívánják áttörni a blokádot, hanem ezzel az akcióval csak a világ figyelmét kívánják fölhívni a palesztin nép szenvedéseire. Mint emlékezetes, néhány nappal ezelőtt Rafah városában a Hamász réseket robbantott a Gázai övezetet Egyiptomtól elválasztó biztonsági kerítésen, hogy a blokád alatt tartott palesztin lakosság élelmiszerhez, gyógyszerhez és más alapvető szükségleti cikkhez juthasson.
Kommentár nélkül közlünk néhány, a Jediot Áháronot című héber napilap szerkesztőségébe február 24-én beküldött olvasói levelet, amelyek tanúskodnak arról, hogy Izraelben egyesek miként vélekednek a palesztinok éhséglázadásáról. A véleménycsokrot leginkább a magyarokat állandóan fajvédelemmel rágalmazó hazai zsidó közéleti személyek és a sajtó munkatársainak szíves figyelmébe ajánljuk:
1. Nem szabad megengedni, hogy átlépjék a határt – beléjük kell lőni! (Prédikátor)
2. Gyorstüzelő fegyvereket kell fölállítani a határon és lőni kell őket (Nemzida)
3. Néhányat megölünk közülük és a menetelés megtorpan. (Elég az arab agresszióból!)
4. Ha több ezer gázai palesztin megkísérli átlépni a határt – beléjük kell lőni. Választhatnak, mert mehetnek Egyiptom felé is. Ez nem humanitárius katasztrófa, mert mi nem oldhatjuk meg a problémáikat. S ha pedig valamelyik ország bírálni merne minket, akkor az fogadja be az összes palesztin menekültet. (Éjti)
5. Meg kell hiúsítani minden határátlépési kísérletet, s át kell irányítani az arabokat az egyiptomi határ irányába. Minden lehetséges eszközzel értésükre kell adnunk, hogy a helyük az arab testvéreiknél van (Dr. Gidon Ehrlich)
6. Néhány nappal ezelőtt már meneteltek Egyiptom felé, most Izrael felé akarnak. A következő menetelésük a tengerbe lesz! (Avi)
7. Előbb megállásra kell fölszólítani, majd agyon kell lőni őket! (Roi, Tel-Aviv)
8. Az egész világnak meg kell mondanunk: aki hozzányúl a határkerítéshez, az halál fia! Telepítsetek minden méterre aknákat, állítsatok föl golyószórókat a határon és lőjetek minden mozgó lényre! (aláírás nélkül)
9. Több tízezer menetelő = több tízezer hulla. Remélem, hogy Éhud Bárák (izraeli védelmi miniszter – H. J.) egyértelmű üzenetet továbbított a Hamásznak és az izraeli hadsereg katonáinak: aki kétszáz méterre megközelíti a határt, az golyót kap a levegőbe – a tüdeje levegőjébe (Cionista Cion).
Kuruc.info: érdekes, Izraelben nem akarják bevezetni a gyűlöletbeszéd büntethetőségét. Amennyiben annak célpontjai a nem zsidók.
Hering József