Bezár!
2021. március 5., péntek, Adorján, Adrián napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:03 Dobrev Klára koronavírusos, lázas, a feje is fáj - és éppen most volt országjáráson a haveroknál17:46 Svédországi afgán késelő: dühromai, többszörösen büntetett előéletű "menekült" - jöhetnek a mentális zavarok és az elmeorvos17:31 Uniós biztos: csak az Európai Unió és az Egyesült Államok képes ellátni vakcinával a világot, de nem árt a keleti rendelés17:15 Ukrajna engedélyezni készül a kettős állampolgárságot, de az számos pozícióból kizárást eredményezhet16:56 Megjelent a lezárási rendelet - annál több a kivétel, mint amivel Gulyás riogatott16:32 A katolikus templomokat nem zárják mindenhol, az evangélikus püspökök zárást javasolnak16:07 Öt és fél fegyházat kapott egy Ferihegyen fogott brazil kokainfutár15:29 Mi Hazánk: a kormány nem az út szélén hagyta a magyar egészségügyet, hanem az utat szedte fel előtte!15:19 Hongkongi választásireform-terv: "hazafias népfront" fog segíteni a Pekingnek legmegfelelőbb jelöltek kiválásztásában14:45 Oltóanyaggyártásról tárgyalt Orbán a belső piacért felelős uniós biztossal14:27 Repülőgép-eltérítést akadályoztak meg Iránban14:11 Annyira a terv szerint halad az oltási program, hogy a hétvégi tömeges vakcinálást elhalasztják13:46 Ha a Covid és a lezárás nem lenne elég, a bulinegyedet még Niedermüller is sújtja13:12 Japán modellezés: mégsem segít túl sokat a második maszk12:49 A Harcos ajánlata (x)
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika :: :: Hozzászólások

Csendélet párizsival

Reklám

Az a furcsa, hogy a Jobbik kálváriája a folyamatos balratolódással, majd a Gyurcsányék mellé való "megérkezéssel" egyáltalán nem fejeződött be. Az persze már önmagában bűn, hogy az egykori nemzeti radikális pártot végül oda terelték, ahová, de – mint mindenhol – természetesen itt is léteznek különböző fokozatok.
Zoom
Karácsony Gergely fotója kijavítva. A párizsi után azért egy kis rántott húsnak is jut hely a gyomorban (forrás: Facebook)
Egy teljesen laikus ember a maga tiszta őszinteségével valószínűleg csak annyit kérdezne, hogy ennek a Jakab Péternek mégis mi baja van, persze a szociális hülyítés mindig is népszerű fegyvere volt a baloldalnak. Ennek a fegyvernek a gátlástalansága általában azzal áll összefüggésben, hogy az adott politikai alakulat a baloldali skálán mennyire van balra. Hogy a Jakab Péter-féle élelmiszeres performanszok nyomán a Jobbik bizonyos szempontból előzi a DK-t a szociális demagógia területén, az egészen biztos. Ez pedig azért különösen fájó, mert a populista, áljobboldali Fidesz áltevékenységei nyomán bőven vannak hazánkban ilyen jellegű problémák, amelyeket a Jakab-féle önjelölt elmeroggyantak nevetségessé tesznek. Sőt, ami azt illeti, az önmagát a "legtökéletesebbnek" gondoló, félmegoldásokkal kormányzó Fidesznek úgy kellenek (pontosabban kellenének) az ilyen akciók, mint egy falat kenyér párizsi. Ahogy elnézem az egyre unalmasabb és egysíkúbb kormánypárti médiát, napokra elég munícióval töltötte fel őket a Jobbik elnöke, hogy saját magukat és a kormányzást fényezhessék, azonban ezt is jobbára olyan eszközökkel teszik (erről majd később), amelyek alapján látszik, hogy képtelenek élni az efféle ziccerekkel.
Mindazonáltal jelen sorok írója kíváncsi lenne, hogy ezzel a kommunikációval Jakab kiket igyekszik megszólítani. Jobban mondva, van-e olyan tömeges réteg Magyarországon, akiket Jakab, és csak ő tud megszólítani ilyen akciókkal? Az egyetlen ok, hogy baloldali szövetségesei még nem falták fel a Jobbikot, az azért van, mert mindenki úgy gondolja, hogy kétségkívül vannak ilyenek, méghozzá százalékban mérve a parlamenti küszöb felett. A rossz hír az, hogy a közös indulás miatt erre a kérdésre sosem kapunk megnyugtató választ, mint ahogy arra sem, hogy a megcélzott rétegek mekkora része lát át a féktelen demagógián. Ugyanis ahhoz kétség sem férhet, hogy tényleg vannak olyan magyar családok az országban, akiknek hó végén (közepén?) tényleg csak ilyen élelmiszerre jut pénz, s ha ebbe belegondolunk, akkor teljesen érthető a "NER-elit" elleni egyre izzóbb gyűlölet. Csakhogy egy valamit nem szabad elfelejteni, s őszintén reméljük, hogy az érintettek sem felejtik el: ha egy ilyen alakulatot Lenin-fiúkra cserél az ember, abból semmi jó nem fog származni. Habár, itt jegyzem meg halkan, hogy ez is nézőpont kérdése. Tudta Ön, hogy sosem született volna meg a Horthy-rendszer a Tanácsköztársaság nélkül...? Csakhogy akkoriban még volt egy öntudatos, valódi elit, akik képesek voltak fityiszt mutatni az ódon, pókhálós, "korabeli NER-nek", és a szociális problémákra demagóg, proletár módon építő, jobbára deklasszált zsidó elemekből álló kommunistáknak egyaránt. De hozhatnánk más példát is. A két világháború közötti Németországban a lelkes, barnainges hazafiak pont az ilyen kártevők gyűléseire látogattak el szívesen, természetesen szigorúan "békés célzattal és eszközökkel". Ma vajon lenne ilyen számottevő réteg?
Zoom
Így már minden érthető. Ezek szerint Jakab kiscsíra sofőrje is hódol a felvágottnak (forrás: Fb)
Egyébként Jakab facebookos akciói már a címükben is nevetségesek. Értem én, hogy szegénység, de pénztelenség ide vagy oda, szerintem nincs élő ember a Földön, akinek a pirosarany, az arányaiban a legkevesebb húst tartalmazó párizsi nevű gasztronómiai merénylet és az egyszerű (még csak nem is sós!) kifli lenne a kedvence, maximum csak erre telik. Kétlem tehát, hogy Jakab Péter kivétel lenne, ami egyáltalán nem probléma, csak ne állítsa az ellenkezőjét. Mert, ha azt mondja, hogy ő ezt jobban szereti egy közepesen átsütött marha steaknél, akkor egészen biztosan hazudik. S akkor az átlagon felüli fizetéséről és a még szintén aznap közzétett májkrémes kenyeréről szót sem ejtettünk.
Egyetlen szerencséje van Jakabnak. Hogy a Fidesz-média képtelen rá, hogy jól kezelje az esetet, és akarva akaratlanul a Lenin-fiú malmára hajtja a fizet. Magyarul, ahelyett, hogy szembesülne a valóban létező szociális problémákkal és ezeken próbálna valóban javítani, inkább azon rugózik, hogy Jakab "nem jó keresztény", mert böjt alatt húst evett, majd összehasonlítják vele a "böjtöt tartó" Szentkirályi Alexandrát, hogy "bezzeg ő aztán micsoda jól csinálja a dolgokat". Ezzel nem a böjt szakrális jellegét akarom csorbítani, hanem azt, hogy 2021 Magyarországán ez a kommunikáció aligha fog sikereket elérni.
Eközben Szabó Tímea is Jakab Péter gasztronómiai percein szocializálódik, hátha csurran-cseppen valami (a pirosaranyon kívül) a mérhetetlen Párbeszédnek is.
Ugyanitt pedig megjegyeznénk, hogy a proletár mint kétségkívül negatív jelző egyáltalán nem anyagi, hanem szellemi állapotot jelent. De erről majd máskor!
Ábrahám Barnabás – Kuruc.infoFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready