2020. február 18., kedd, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:52 Remek fickó az egyik mentős támadója: beleegyezett, hogy megússza felfüggesztettel15:31 Újra a Kúriára kerül a volt barátnőjét lúggal leöntő orvos ügye15:16 Felmentették a szentesi jegyző elleni kézigránátos merénylettel vádolt férfit14:45 TASZ: szégyenteljes, hogy a HírTV mert normális hangnemben tudósítani a kitörés-megemlékezésről, de azért még nem kellene bojkottálni14:14 Bíróság előtt a nádudvari "csínytevő lányok"13:57 Partiumi-bánsági könyvbemutató körúton Gaudi a Nemzeti jogvédelem című kötetével13:42 Egy vuhani kórház igazgatója belehalt a koronavírusba13:28 Hűtött migránsok a bolgár-román határon - nem okozott nekik gondot a hatezer eurós menetjegy12:52 Zsidók hatalmi harca: Soros nyílt levélben követeli Zuckerberg kirúgását12:43 A foci lett Kolumbia legnagyobb heroinkereskedőjének a veszte12:27 Piramisjáték miatt emeltek vádat egy férfi ellen Budapesten12:08 London több kérdésben sem hajlandó kompromisszumokra az uniós egyeztetéseken11:42 Az ausztrálok háromnegyedét érintette a tűzvész11:11 Ennek az öregezőnek sem segítettek megjavulni az enyhe büntetések10:30 Több mint száz agyonvert kutya maradványait találták meg Hajdúsámson mellett
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika, Olvasói levelek ::

Palesztin-magyar párhuzamok - az Al nakba és Trianon

Reklám


Amit az Al nakba jelent a palesztinok számára, ugyanazt jelenti Trianon a magyarság számára. Mindkét nép földjének, hazájának nagyobbik részét elrabolták, és az idegen hódítók az őslakosokat elűzték. Mindkét katasztrófához az események hosszadalmas láncolata vezetett. Vannak azonban lényeges különbségek is.
A palesztinokat kegyetlenebb elnyomás sújtja, hiszen megmaradt földjeiken is blokád alatt állnak, és Izrael időnként fegyveres erővel sújt le rájuk. Viszont bizonyos szempontból mégis reményteljesebb a helyzetük. Hiszen mögöttük áll az arab-iszlám világ, ami még akkor is jelentős támogatás, ha tudjuk: az arab rezsimek egy része csak szavakban támogatja a palesztinok szabadságharcát. Ez is több a semminél, hiszen még az Amerika és Izrael parancsait híven követő arab vezetőknek is kell időnként gesztusokat tenniük a palesztinok felé - tekintettel népeik érzelmeire és vágyaira.Mi magyarok viszont teljesen magunkra vagyunk hagyva, mögöttünk nem áll senki. Azután a palesztinoknak van életerős, igazi vallásuk: az iszlám. Amely nem csupán vigaszt nyújt számukra, hanem a harcban is segítségükre van. Fokozza elszántságukat és bátorságukat. Nekünk is lenne persze vallásunk, csakhogy a keresztény egyházak gyáván és aljas módon az elnyomóink oldalára álltak, cserbenhagyva népüket. Akkor is az ő kezükre játszanak, amikor a belenyugvás és megbékélés szükségességét hangoztatják. Valaha ez nem így volt: a törökellenes háborúk idején még egy harcos kereszténység erősítette a magyarság hitét és ellenálló erejét. /A Habsburgok elleni harcban pedig a református egyház erősítette elszántságunkat./ A mai keresztény egyházak azonban vagy eladták magukat a gyarmatosítóknak, vagy pedig egész egyszerűen gyávák.
Továbbá jól láthatóan megindult a cionisták beszivárgása a keresztény felekezetek soraiba. Az iszlám sokkal erősebb, hitelesebb vallás, követőit nem lehet hamis jelszavakkal, pénzzel, a fogyasztói világ ígéretével elszédíteni és behódolásra kényszeríteni. Nem véletlen, hogy az izraeli megszállással szemben álló leghitelesebb és legbátrabb mozgalmak, mint a Hamász /illetve a libanoni Hezbollah/ az iszlamizmus talaján szökkentek szárba.
Végezetül pedig a palesztinok legnagyobb előnye velünk, magyarokkal szemben, hogy asszonyaik hajlandók gyermeket szülni. Az ezer bajjal, szegénységgel sújtott Gázai övezetben az egyik legmagasabb a születési arányszám az egész világon! A palesztinok tehát egyre többen és többen lesznek, idővel számuk meghaladja majd az izraeliekét - még mi magyarok hihetetlenül gyors ütemben fogyunk.Ben Gurion, Izrael első miniszterelnöke azt mondta a palesztinok elűzésével kapcsolatban, hogy "az öregek idővel meghalnak, a fiatalok pedig mindent elfelejtenek". Nos, tévedett, mert a palesztin gyermekek, az unokák sem felejtettek el semmit. De vajon a ma élő magyar nemzedékek nem felejtették-e el Trianont?De még ennél is nagyobb kérdés: lesz egyáltalán magyar száz év múlva is, akinek el lehet mondani azt a gyalázatot, ami Trianonban történt?
P.O.

Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready