2019. szeptember 21., szombat, Máté, Mirella, Ildikó napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:03 Megtalálhatták a gyógymódot a szívritmuszavarra10:54 Lakatos Raul nem öregszik - és lassan öregezik10:37 Sokan utaznak mostanában Csernobilba10:09 Eke Uzoma a legújabb magyar09:41 Az Egyesült Államok katonákat küld Szaúd-Arábiába09:13 Ezt a két szőke kólát bankkártyalopás miatt keresik a győri nyomozók08:54 Tele vannak a magyarországi gáztárolók08:41 Újabb amerikai légi csapás Líbiában08:22 Ma rendezik meg a Színházak Éjszakáját08:06 Harmincnyolc bevagonírozottat szabadított fel a rendőrség Kelebiánál07:51 György Konrád a Berlini Művészeti Akadémiának adta irodalmi hagyatékát07:33 Súlyos probléma: újra felmérik a magyarok táplálkozási szokásait06:56 Krónikus fülgyulladás okozhatta a Neander-völgyi ember kihalását21:57 A Hezbollah vezetője figyelmeztette Szaúd-Arábiát 21:29 A kanadai "mintatársadalom"
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika ::

A mumbai támadás hátteréről: Tel-Avivnak üzentek

Reklám

Az üzenet Tel-Avivnak szól: következményekkel kell számolnia, ha támogatja a muszlimok elnyomását és üldözését Kasmírban és az ellenük irányuló hadjáratokat más délkelet-ázsiai államokban. Üzentek Izraelnek, az USA-nak és Indiának: további hasonló véres akciók várhatók, ha a három hatalom nem hagy fel hegemón törekvéseivel és a muszlimok üldözésével.

"Ha a gazdagok harcolnak a szegények ellen, akkor azt háborúnak nevezik. Ha pedig a szegények küzdenek a gazdagok ellen, azt terrorizmusnak hívják."
Az indiai Mumbai városában bekövetkezett terrortámadás egyik célpontja az ún. Chabad Ház volt, amely a helyi zsidóság afféle "központja" - értesülhettünk a híradásokból. Sőt, a televíziók gyakran mutogatták ortodox zsidók fényképeit, akik roppant gyámoltalannak és ártatlannak látszottak. Holott elsősorban radikális ortodox cionista zsidók gyülekezőhelye ez a ház. Mi több, innen, a mumbai "zsidó házból" indulnak útjukra azok a katonai kiképzők és kémek, akiknek célpontja az indiai megszállás alatt álló Kasmír, ahol is az indiai, valamint tibeti katonák kiképzésében segédkeztek.
Kasmírban, nem messze a pakisztáni határtól található az ún. Ibex Center, amely egy katonai kiképzőközpont. Itt az izraeliek indiaiakat és tibetieket okítanak a háborúskodás tudományára. Ezen kívül a most megtámadott mumbai Chabad házból indulnak más izraeli "tanácsadók" Thaiföldre is, ahol a kormány hadserege szintén harcban áll az ország déli részein tevékenykedő muszlim lázadókkal.
Egyes híresztelések szerint egyébként a Chabad házból intéznek még drogügyleteket is. Az itt megtelepedett maffia irányítja például Mianmar heroinkereskedelmének jó részét. Korántsem véletlen tehát, ha a terroristák lecsaptak a Chabad házra Mumbaiban. Az üzenet Tel-Avivnak szól: következményekkel kell számolnia, ha támogatja a muszlimok elnyomását és üldözését Kasmírban és az ellenük irányuló hadjáratokat más délkelet-ázsiai államokban.
A Taj Mahal Hotel megtámadása sem a véletlen műve. A szálloda tulajdonosa a Taj Group, egy vállalkozói csoport, amely a multimilliárdos Tata család kezében van. Ez a família jórészt abból gazdagodott meg, hogy komoly szerepet vállalt az indiai nukleáris program végrehajtásában. Amerika erőteljesen támogatta India atomhatalommá válását. A hotel elleni támadással a terroristák megüzenték Amerikának és Indiának: súlyos következményekkel kell számolniuk, ha a nukleáris együttműködést tovább folytatják. Az indiai atombomba elsősorban a Pakisztánban élő muzulmánokat fenyegeti.
Az akciót végrehajtó radikális muszlim szervezet főnöke Dawod Ibrahim, akit évek óta szeretnének kézre keríteni a nagy titkosszolgálatok. Rettegett terrorista hírében áll, aki állítólag alvilági üzelmei révén hatalmas vagyonra is szert tett. (Állítólag üzleti érdekellentét áll fenn közte és Ali Asif Zardari pakisztáni elnök közt.) Nem fogják tudni elfogni, mivel legalább egy esztendeje a pakisztáni titkosszolgálat kezében van.
Ő lett volna hát, aki a mumbai támadással üzent Izraelnek, az USA-nak és Indiának: további hasonló véres akciók várhatók, ha a három hatalom nem hagy fel hegemón törekvéseivel, és a muszlimok üldözésével.
P.O.
(Kép: economist.com)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready