2020. február 18., kedd, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:42 Az ausztrálok háromnegyedét érintette a tűzvész11:11 Ennek az öregezőnek sem segítettek megjavulni az enyhe büntetések10:30 Több mint száz agyonvert kutya maradványait találták meg Hajdúsámson mellett10:10 Kiscsaládi program délutánra: anya és fia órán, a többi gyerek előtt verte meg az osztálytársat09:51 Sophia Loren úgy látta jónak, ha négerbabusgató holotúlélőként tér vissza09:32 Még néhány ilyen "keto siker", és Norbi is elmehet dolgozni09:10 Korán kelt tegnap néhány unokázós cigány, és a térkő is hideg volt08:50 Meg akarja nézni, ki juttatta börtönbe Budaházyékat? - A Fővárosi Törvényszéken megteheti!08:20 Csokifütyizés helyett rendőrt hívott egy budapesti nő, így fogtak el egy körözött nigériai bűnözőt07:44 Lecsengőben van a koronavírus-járvány Kínában07:32 Idén is élőben követhető a gemenci fekete gólyák élete06:54 A járvány ellenére nem lanyhul a vadállatok iránti kereslet Kínában21:32 Vona már azon agyal, mivel tudna katartikus élményt szerezni keresztgyermeke, az összeborult ellenzék21:18 Nahát, valaki nem helyeselte, hogy hazánk szovjet megszállása alkalmából koszorúztak az egyik holoemlékműnél21:05 Karanténba kerül az óceánjáróról hazatért két magyar
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika ::

A mumbai támadás hátteréről: Tel-Avivnak üzentek

Reklám

Az üzenet Tel-Avivnak szól: következményekkel kell számolnia, ha támogatja a muszlimok elnyomását és üldözését Kasmírban és az ellenük irányuló hadjáratokat más délkelet-ázsiai államokban. Üzentek Izraelnek, az USA-nak és Indiának: további hasonló véres akciók várhatók, ha a három hatalom nem hagy fel hegemón törekvéseivel és a muszlimok üldözésével.

"Ha a gazdagok harcolnak a szegények ellen, akkor azt háborúnak nevezik. Ha pedig a szegények küzdenek a gazdagok ellen, azt terrorizmusnak hívják."
Az indiai Mumbai városában bekövetkezett terrortámadás egyik célpontja az ún. Chabad Ház volt, amely a helyi zsidóság afféle "központja" - értesülhettünk a híradásokból. Sőt, a televíziók gyakran mutogatták ortodox zsidók fényképeit, akik roppant gyámoltalannak és ártatlannak látszottak. Holott elsősorban radikális ortodox cionista zsidók gyülekezőhelye ez a ház. Mi több, innen, a mumbai "zsidó házból" indulnak útjukra azok a katonai kiképzők és kémek, akiknek célpontja az indiai megszállás alatt álló Kasmír, ahol is az indiai, valamint tibeti katonák kiképzésében segédkeztek.
Kasmírban, nem messze a pakisztáni határtól található az ún. Ibex Center, amely egy katonai kiképzőközpont. Itt az izraeliek indiaiakat és tibetieket okítanak a háborúskodás tudományára. Ezen kívül a most megtámadott mumbai Chabad házból indulnak más izraeli "tanácsadók" Thaiföldre is, ahol a kormány hadserege szintén harcban áll az ország déli részein tevékenykedő muszlim lázadókkal.
Egyes híresztelések szerint egyébként a Chabad házból intéznek még drogügyleteket is. Az itt megtelepedett maffia irányítja például Mianmar heroinkereskedelmének jó részét. Korántsem véletlen tehát, ha a terroristák lecsaptak a Chabad házra Mumbaiban. Az üzenet Tel-Avivnak szól: következményekkel kell számolnia, ha támogatja a muszlimok elnyomását és üldözését Kasmírban és az ellenük irányuló hadjáratokat más délkelet-ázsiai államokban.
A Taj Mahal Hotel megtámadása sem a véletlen műve. A szálloda tulajdonosa a Taj Group, egy vállalkozói csoport, amely a multimilliárdos Tata család kezében van. Ez a família jórészt abból gazdagodott meg, hogy komoly szerepet vállalt az indiai nukleáris program végrehajtásában. Amerika erőteljesen támogatta India atomhatalommá válását. A hotel elleni támadással a terroristák megüzenték Amerikának és Indiának: súlyos következményekkel kell számolniuk, ha a nukleáris együttműködést tovább folytatják. Az indiai atombomba elsősorban a Pakisztánban élő muzulmánokat fenyegeti.
Az akciót végrehajtó radikális muszlim szervezet főnöke Dawod Ibrahim, akit évek óta szeretnének kézre keríteni a nagy titkosszolgálatok. Rettegett terrorista hírében áll, aki állítólag alvilági üzelmei révén hatalmas vagyonra is szert tett. (Állítólag üzleti érdekellentét áll fenn közte és Ali Asif Zardari pakisztáni elnök közt.) Nem fogják tudni elfogni, mivel legalább egy esztendeje a pakisztáni titkosszolgálat kezében van.
Ő lett volna hát, aki a mumbai támadással üzent Izraelnek, az USA-nak és Indiának: további hasonló véres akciók várhatók, ha a három hatalom nem hagy fel hegemón törekvéseivel, és a muszlimok üldözésével.
P.O.
(Kép: economist.com)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready