Én magyarként bűncselekményt követek el, ha, tegyük fel, azt mondom, a cigányokat ki kellene telepiteni? Roppant érdekes, ugyanis az Izraelben élő zsidók 55%-a szerint ösztönözni kellene az ottani arabok kivándorlását. (Akik nem mellesleg őslakosok azon a földön, ellentétben a magyarországi cigánysággal.)
Az izraeli zsidók 78%-a ellenzi, hogy arab pártok helyet kapjanak a kormányban, 56%-uk egyetért az alábbi kijelentéssel: "Az arabok nem érik el a zsidók kulturális szintjét." Továbbá a Palesztina földjét gyarmatositó zsidók 75%-a azt mondja, nem élne egy épületben arabokkal. (Forrás)
Aztán itt van Cipi Livni külügyminiszter, a mérsékeltnek mondott Kadima párt vezetője, aki tavaly decemberben, még a választási kampány idején a következőket mondta iskolás gyerekek előtt: "Azt üzenem a palesztinoknak, akiket izraeli araboknak is neveznek, hogy nemzeti gondjaik megoldását másutt keressék". Na akkor ez mi? Ilyent szabad mondani? Ez nem bűncselekmény?
A legutóbbi választásokon Avigdor Lieberman Iszrael Beiteinu elnevezésű pártja 11-ről 15-re növelte képviselői számát a Knesszetben, és ezzel a harmadik legerősebb politikai erővé vált az országban. Lieberman nyiltan hangoztatott álláspontja, hogy az Izraelben élő palesztinoknak hűségesküt kellene tenniük a zsidó államnak, de ha erre nem hajlandók, akkor vagy el kellene űzni őket az országból, vagy pedig meg kellene fosztani őket állampolgári jogaiktól.
Tavaly márciusban a Knesszetben a következő fenyegető szavakat intézte az arab képviselőkhöz: "Ö;nök csak ideiglenesen vannak itt. Egy nap majd gondoskodni fogunk az Ö;nök jövőjéről." Lieberman nézeteit egyre többen osztják, főként a fiatalok között. És ő nem egy kirekesztett pária, hanem az izraeli politikai élet kulcsfigurája.
Mármost kérdezem a hazai cionistákat, fajvédőket, SZDSZ-eseket, és mindenkit, aki a magyarság elpusztitásán fáradozik: tekinthetjük-e az izraeli politikusok megnyilvánulásait, az izraeli közvélemény álláspontját mérvadónak a  kisebbségekkel kapcsolatos állásfoglalásukat illetően?
Perge Ottó