2019. szeptember 19., csütörtök, Vilhelmina, Szabolcs napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:04 21 milliárdos forgalmat bonyolított a mobilfizetési rendszer07:30 85-88 éves magyarokat fosztott ki a dagadt cigány - ránézésre jól bírná az életfogytig tartó kényszermunkát is06:54 Japáné a legtöbb amerikai állampapír21:55 Netanjahu idén nem mer elmenni az ENSZ közgyűlésére, hogy a karnyújtásnyira lévő iráni atomról beszéljen21:31 Rend és virágzás - 1966 éve született Traianus római császár21:04 Trump kinevezte a legújabb nemzetbiztonsági tanácsadóját20:45 A székházbevétel évfordulójára: mégsem kell börtönbe vonulnia egy tüntetőnek20:21 Új cigány zsarolási forma ütötte fel a fejét, magyar vállalkozásokat tehetnek így tönkre20:07 Hét és félezer polgármesterjelölt indul októberben, négyötödük függetlenként19:42 Snowden azt állítja, az oroszok megpróbálták beszervezni19:18 Fegyveres cigány rabolt ki kábítószerárus "fiatalt" - nehéz bárkit is sajnálni ebben a történetben18:45 Megint tanú: már fel is bontották a burkolatot a fideszes képviselő által ünnepélyesen átadott parkolóban18:12 Bódult nőt erőszakoltak meg Miskolcon17:51 A székházostromtól a székházi paródiáig17:07 Kiderült, hogy az egész emberiség jövőjét elárulták ma a fideszesek
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika ::

Perge Ottó: A lengyel példa

Reklám


A "varsói gyors" érkezése nem mindig örömteli a zsideszes politikusok számára. Pedig a magát MSZP-nek nevező bűnszövetkezet mostani vergődése emlékeztet a lengyel posztkommunista Demokratikus Baloldal 2005 óta tartó vesszőfutására.

2005-ben ugyanis a korábban kormányzó utódpárt megsemmisítő vereséget szenvedett, de nem szerepelt sokkal jobban a 2007-ben megrendezett előrehozott választásokon sem. /A szavazatok 13%-át szerezte meg./ Van azonban a lengyel és magyar helyzet között egy lényeges különbség, amire még csak gondolni sem szeretnek a Zsideszben.

Lengyelországban ugyanis két erős, a parlamentben is képviselettel rendelkező politikai párt van: a radikális Jog és Igazságosság, valamint a "mérsékelt", liberális Polgári Platform. A legutóbbi voksolás alkalmával a Jog és Igazságosság a szavazatok 32,16%-át szerezte meg, ami 166 mandátumhoz volt elegendő. A párt, amely korábban a koalíció vezető ereje volt, ellenzékbe vonult, mivel a másik, liberális jobboldali tömörülés, a Polgári Platform besöpörte a voksok 41, 39%-át, és 209 képviselői helyet birtokol.

Lengyelországban is megfigyelhető volt, hogy az egykori állampárt baloldali szavazói közül sokan - miután nagy nehezen / de a magyaroknál hamarabb/ rájöttek, át vannak verve - a szegényebb rétegek érdekében is szót emelő, a bankároligarchiával és a gyarmatosítókkal is szembeszegülő, a nemzeti érdekek mellett határozottabban kiálló Jog és Igazságosságra voksoltak, míg a jómódú, liberális, vagy csak a "mérsékeltség" jelszavával megetetett választók a Polgári Platform mögé álltak.

A Polgári Platform a Lengyel Néppárttal együtt kormányoz, a Jog és Igazságosság képviselői pedig az ellenzéki padsorokban ülnek. Az államfői tisztet azonban ez utóbbi tömörülés egyik alapítója, Lech Kaczynski tölti be. Akinek ikertestvére, Jaroslaw, a radikálisabb jobboldali párt elnöke, 2006 júliusa és 2007 novembere között az ország miniszterelnöke volt. Elmondhatjuk tehát, hogy immár négy esztendeje a két legerősebb politikai tömörülés a jobboldalon található.

Lengyelországban tehát nincsen "egy a tábor, egy a zászló" stratégia, az úgynevezett "jobboldal" mégis legyőzte a "baloldalt", a Polgári Platform politikusai pedig nem akarták titkosszolgálati és egyéb más aljas eszközökkel megsemmisíteni a Jog és Igazságosságot. Tényleg elképzelhetetlen, hogy nálunk is a Zsidesz mellett létezhessen egy tőle jobbra álló politikai tömörülés? A szocionistákat és a libsiket két jobboldali, nemzeti erő simán padlóra küldhetné, ha képesek lennének egymással okosan együttműködni.

Igaz, akkor Viktor-Viktornak meg kellene osztania a hatalmát másokkal, és erre a jelek szerint nem hajlandó. De az is tény, hogy a cionista-liberális erőknek Magyarországon nagyobb hatalmuk van, mint a lengyeleknél. Hazánk sajnos sokkal inkább alávetett helyzetben van, mint az erősebb és öntudatosabb Lengyelország. Ezért aztán a cionista bankároligarchia lényegesen rövidebb pórázon tartja a Zsideszt, mint lengyel testvérpártját.

És pontosan ugyanez, vagyis hazánk nyomorúságosabb állapota, teljes kifosztottságunk az oka annak, hogy az igazi magyar nemzeti erők valamivel radikálisabbak, mint lengyel elvbarátaik. A jobbik egy fokkal bátrabb, szókimondóbb alakulat, mint a Jog és Igazságosság, ami teljesen érthető is, hiszen a magyarság sorsán alkukkal, mellébeszéléssel, időhúzással, rossz kompromisszumokkal már nem lehet segíteni.

Perge Ottó
- Kuruc.info
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready