Abdulmutallab
Az al-Kaida nem tűnhet el a lapok címoldaláról. Ezért aztán a lehető legjobbkor próbálta meg felrobbantani a Northwest Flight 253-as, Amszterdamból Detroitba tartó járatát egy „muzulmán terrorista”.
Az időzítés már csak azért is lenyűgöző, mert éppen karácsony napján hajtotta volna végre tettét a 23 éves nigériai Umar Farouk Abdulmutallab. Csakhogy elügyetlenkedte a dolgot, no meg persze az utasok is résen voltak. Igencsak érdekes egy fickó lehet. A családjának tagjai hétfőn elmondták a BBC-nek, hogy október óta a hírét sem hallották a fiúnak. Két hónappal ezelőtt be is jelentették az „eltűnését” a nigériai hatóságoknak, de a gyerek apja, aki különben egy dúsgazdag bankár, valamilyen rejtélyes okból még az USA nigériai nagykövetségére is elment, hogy az amerikaiak tudomására hozza: aggódik, nem csupán azért, mert a fiacskájának nyoma veszett, de azért is, mert az utóbbi időben „szélsőséges iszlamista nézeteket hangoztatott”.
Na de most már nem titok, hová csavargott el a fiú, ugyanis a hős FBI ügynökök, Mullder és Scully vezetésével, elfogását követően megtudták tőle, hogy Jemenben járt, és ott képezte ki az al-Kaida. Micsoda véletlen! Az amerikaiak – szaúdi és jemeni csatlósaikkal karöltve – éppen arrafelé kezdtek háborúskodni néhány hónappal ezelőtt. De hát most már a vak is látja, hogy muszáj is nekik arrafelé rendet tenniük, mert mindenfelé al-Kaida kiképzőtáborok vannak Jemenben, és az ilyen helyeken készítik fel a terroristákat arra, hogy utasszállító gépet robbantsanak. Ami azt illeti, csapnivaló tanárai lehettek a fiúnak, mert addig tökölődött a gépen, míg végül néhány utas nekirontott, de ráadásul azt sem tudta a szerencsétlen, mennyi robbanóanyag kell egy repülőgép levegőbe röpítéséhez. Szakértők szerint ugyanis még ha sikerült volna is működésbe hoznia a detonátort, akkor is legfeljebb egy lyukat ütött volna a gép törzsén. Ami persze szintén nem csekélység.
A fene se érti különben, miért lett ilyen forrófejű ez az Abdulmutallab, hiszen gazdag szülők gyereke, és semmiben sem szenvedett hiányt. Gyerekkorában egy togói brit iskolába járhatott, majd az University College London hallgatója is volt, ahol diplomát is szerzett. Ez év elejétől fogva egy Dubaiban található, de egyébként ausztrál felsőoktatási intézmény hallgatója volt egészen a nyár elejéig. A Dubai Wollongong Egyetem elnökhelyettese, Raymi van der Spek az Associated Press Hírügynökségnek nyilatkozva elmondta: a fiú „hét hónapon keresztül” látogatta az előadásokat, aztán meg hirtelen eltűnt. Persze nyilván a nyári szünet miatt. Valószínűbb azonban, hogy már akkor behálózta őt az al-Kaida, és azt a parancsot kapta, menjen Jemenbe. Régen ugyan azt mondták nekünk, hogy Irakban és Afganisztánban vannak az al-Kaida támaszpontjai, de a világ gyorsan változik, és most Jemenben tanyáznak a terroristák. Talán Oszama bin Laden is ott van? Na de a lényeg, hogy a fiút Jemenben kiképezték, utána megint továbbállt, Etiópiában és Ghánában csavargott, de a Jóisten tudja csak, mi célból? De mindez semmi, mert a nigériai hatóságok közlése szerint a nyughatatlan fiú december 24-én az ország területére lépett, ám esze ágában sem volt a szüleit meglátogatni, hanem legott fölszállt egy Lagosból Amszterdamba induló repülőgépre, ráadásul úgy, hogy már akkor a testére volt erősítve a robbanószerkezet! És senki, semmit nem vett észre!
De nem csupán Lagosban mondott csődöt a biztonsági rendszer, ugyanis Abdulmutallab Amszerdamban is föl tudott szállni a Northwest Flight Detroitba induló járatára. Annak ellenére különben, hogy neve szerepelt a „terrorista kapcsolatokkal rendelkező személyek” listáján, amelyet az amerikai hatóságok állítottak össze. A kérdés magától értetődik: miképpen lehetséges, hogy valaki, aki rajta van ezen a listán, simán föl tud szállni egy repülőgépre? Nos, állítólag azért történhetett meg ez a malőr, mert többféle lista is van, többek közt egy olyan is, amelyre azok kerülnek, akiket semmilyen körülmények között nem engednek repülőgépen utazni. Apropó, két évvel ezelőtt a magyargyűlölő cionista Tom Lantos azt mondta, a Magyar Gárda tagjai nem léphetnek be Amerika területére. Vajon őket melyik listára rakták?
A nigériai merénylő egyébiránt most valahol Michigenben van őrizet alatt. Sebesüléseket is szenvedett, mivel teljesen elbénázta a dolgot. A mindig megbízható amerikai hatóságok azt közölték, hogy a fiú az al-Kaida parancsára cselekedett. És, hogy ez menyire igaz, bizonyítja az a közlemény, amit Oszama bin Laden terrorszervezetének jemeni kirendeltsége adott ki. Bizony, bizony, az al-Kaida beismerte: a nigériai fiú az ő emberük. De ezek a gonosz terroristák nem nyughatnak, mert felszólították az „Arab-félsziget népeit”, hajtsanak végre támadásokat az amerikai érdekeltségek és katonai létesítmények ellen szerte a világon. No, ennek a fele sem tréfa, de remélhetőleg az Egyesült Államok hős hadserege résen lesz, és megvéd minket ezektől a gonosz terroristáktól!
Mindamellett ajánlatos lesz jobban odafigyelni a gyerekeinkre. "Kicsi korától fogva Farouk megkapott mindent, törődtünk vele, figyeltünk rá, és soha nem kellett aggódnunk a viselkedése vagy a tettei miatt. Mi, az egész világgal együtt, hálásak vagyunk az Istennek, hogy egyetlen élet sem veszett oda. A Mindenható védelmezzen meg mindnyájunkat a jövőben is” - olvasható a család közleményében. A fiuk 20 évet is börtönben tölthet, és alighanem 250 ezer dollárt is le kell perkálnia, amiért terrorcselekmény elkövetésére vetemedett. Viszont valójában hálásak is lehetnek nekik a jenkik, mert azt mondja, amit várnak tőle. Hétfőn például a kihallgatói előtt kijelentette: rengeteg hozzá hasonló csávót képzett ki az al-Kaida Jemenben, akik mind alig várják, hogy a levegőbe röpítsenek egy repülőgépet, vagy bármi mást, ami az útjukba akad. Borzalmas világban élünk, ahol mindig felüti a fejét a Gonosz, de milyen jó, hogy vannak az amerikaiak és az izraeliek, akik Herkulesként csapnak le a rossz emberekre, és megóvják a világ békéjét, és őrködnek a mi nyugodt álmunk fölött. Alhatunk hát tovább, hallgassuk az esti mesét, csak annyit kell tennünk, hogy egyre több pénzzel járulunk hozzá a ”terrorizmus elleni háborúhoz”, és nem hőbörgünk életszínvonalunk csökkenése, meg holmi gazdasági nehézségek miatt. Nem megéri az áldozat, amelyet a biztonságunk érdekében hozunk?
Ezen kívül pedig csak annyi még az elvárás, hogy nem jártatjuk a pofánkat, akkor sem, ha nők, gyerekek és civilek is áldozatul esnek a Gonosz ellen viselt nagy küzdelemben. Őket „járulékos veszteségnek” kell nevezni, és egyébként is csak azért halnak meg, mert a terroristák direkt közéjük mennek.
 Perge Ottó - Kuruc.info