A karvalyorrú, halálarcú Halák László sohase fog hazavinni egy cigánycsaládot, mert az üres lózungos dumán kívül soha életében egyetlen bátor önzetlen cselekedete sem volt. Épp úgy nem dolgozott életében, mint Deutsch vagy a nyegle fideszes gyerekek többsége. 
Pártja, az MSZMP és az MSZP korán a hóna alá nyúlt, kiemelte, futtatta, pozícióba helyezte. S ő mindenkor szolgalelkű karrieristaként igyekezett hálásan túllihegni gazdáit, akik jutalomból  biztosították a porondot  magamutogató bohóckodásához.
A középiskolát az Oleg Kosevoj Szovjetösztöndíjas Iskolában fejezte be, a jogi egyetem után  útja  még az akasztós időkben egyenesen vezetett a kádári ügyészségre. Ez azonban nem zavarta abban, hogy idővel váltva a Nyilvánosság Club tévés szóvivője legyen. A Magyar Televízióban nemcsak az MSZMP-nek volt az intézményi titkára, hanem az MSZP-nek is,  az utolsó lehetőségig felvette a párttitkári fizetését, irodával, titkárnővel.
1990 óta napjainkig az MSZP sajtóudvarának eltartottja. A párt előbb a Hungária TV Közalapítvány kuratóriumi elnökségébe küldte, aztán a Duna TV elnökségébe, ahonnan ma is küldözgeti üzeneteit. Két hónappal ezelőtt a szocializmus alternatíváiról írt elméleti baromságokat.
1997-től a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Etikai Bizottságának elnöke, erre a posztra a cionista Wisinger István hívta meg, amikor hasonszőrű társai szavazataival megkaparintotta az elnöki széket. Jól kiegészítették egymást, akárcsak ma a bal-liberális kövületként funkcionáló MÚOSZ  négy meghatározó vezetőjével, a hazugságon kapott Eötvös Pállal, a Népszabadság volt főszerkesztőjével (MSZP),  Ráday Mihállyal, a városvédő biznisz kitalálójával (SZDSZ), Bernáth Lászlóval, az Esti Hírlap utolsó MSZMP titkárával és Hardy Mihállyal (MSZMP), akit a vörös Moszkva delegált a Repülőtéri Igazgatóságba. A halálarcú, karvalyorrú Halák etika címszó alatt végzett ámokfutásáról írta a Zsindex: "... amíg ez a Halák nevű vezető tisztviselő a MÚOSZ-ban, addig nyugodtan tekinthetjük az újságíró szövetséget az MSZP fiókszervezetének vagy lábvizének."
Etikai abszurd Halák etikai bizottsági elnöksége. 1987-ben váratlanul két rendőr jelent meg az MSZMP irodájában a Szabadság téren és elvitték Halák párttitkárt kihallgatásra. Azért, mert felesége felakasztotta magát zuglói családi lakásukban. Három gyermekük ellenére tovább már nem bírta elviselni  azt a megaláztatást, amit férje okozott morális kilengéseivel. A gyász egy éve még el sem telt, amikor  a halálarcú Halák  szemrebbenés nélkül feleségül vett egy  húsz évvel fiatalabb rendezőasszisztenst tévés környezetéből. Azóta is gátlástalan kalandor, aki  büntetlenül ítélkezik mások felett. 
Kuruc.info