Nagy-Britannia legrégibb és legbefolyásosabb zsidó napilapjának hírportálja a Magyarország szélsőjobboldala: a zsidókat nem látják szívesen címmel úgy vezeti be cikkét, hogy Gyöngyösi Márton, a Jobbik „külügyi szóvivője” nyíltan megkérdőjelezte a holokausztot és azt állította, hogy a zsidók gyarmatosítják az országot.

"Egy igazi, élő fasiszta milícia" - a JC.com képaláírása
„A JC-vel folytatott sokkoló interjúban Gyöngyösi Márton azt is mondta, az, ahogyan Izrael bánik a palesztinokkal, egyenlő egy ’náci rendszerrel’. Erre a helyzetértékelésre alapulva megkérdőjelezte, vajon a zsidóknak ’van-e joguk arról beszélni, hogy mi történt a II. világháborúban”.
Orlando Radice szerint a 150 ezres magyarországi zsidó közösség retteg. „Magyarország gazdasági szétolvadás előtt áll: a munkanélküliség 10,6 % és egyre inkább valószínűnek látszik a Nemzetközi Valutaalap mentési akciója.” Egy név nélküli külügyi alkalmazott Radicével együtt aggódik a Jobbik miatt, „nagyon, nagyon”. Gyöngyösi Márton megkérdőjelezte, hogy valóban megöltek-e négyszázezer zsidót a II. világháborúban. „Fantasztikus üzlet a számokkal dobálódzás”, mondta. Gyöngyösi hozzátette: „A zsidók Izraelen kívül akarnak építkezni. Magatartásukban van egyfajta terjeszkedés. Ha Peresz támogatja a gyarmatosítást, az emberek természetes reakciója, hogy úgy érzik, a zsidókat nem látják itt szívesen.”
Amikor Radice azt javasolta, hogy Magyarországnak szembe kellene néznie múltjával és bocsánatot kérnie a holokausztban játszott szerepéért, Gyöngyösi kijelentette: „Kérjek én bocsánatot ezért 70 évvel később, amikor minden órában, óraütésre erre emlékeztetnek? Legyen már vége ennek…”
„Gyöngyösi a jelek szerint támogatja Iránt annak gyakran hangoztatott céljában, hogy Izraelt leradírozza a térképről. Hozzátette: ’mindig a fenyegetett ország pártját fogom’… Irán rendkívül békés ország és sohasem kezdett háborút, ellentétben Izraellel, amely környezetében minden és mindenki ellen háborút hirdetett’. Izraelt, mondta Gyöngyösi, ’terroristák’ alapították és ma a fajgyűlöleten alapuló náci rendszert működtet. Vegye például Libermant: semmiben nem különbözik Göbbelstől. Vegytiszta náci. Izraelnek a politikája Ciszjordániában és a Gázai-övezetben azzal egyenlő, hogy nőket és gyerekeket lődöznek le, ’apartheid falat’ építenek…”
A cikk utolsó mondata Balog Zoltán szociális beilleszkedésért felelős államtitkáré, aki szerint a Jobbik „veszélyes játékot űz. A régi paranoiából profitálnak a gazdasági válság idején”.
(Jewish Chronicle)