Nem történt nemi erőszak, "csak" annak kísérlete a marcali plébániatemplomban, ahol pénteken délután egy 76 éves imádkozó asszonyra támadt egy (nyilván izlandi, és semmiképpen sem cigány - a szerk.)férfi - pontosított a rendőrség. Az idős nő megbecstelenítését megakadályozták a sekrestyében tartózkodó emberek, de dulakodás közben az asszony súlyos sérüléseket szenvedett. A támadót tűzoltók segítségével fogta el a rendőrség.
Nehezen leplezték indulatokat a vasárnapi szentmisére gyülekező hívek annál a templomnál, ahol a bűncselekmény történt. A 76 éves áldozat az előtérben elhelyezett padoknál, egyedül imádkozott, amikor rátámadtak. A férfin már nem volt nadrág, mire az asszony segélykérését meghallották.
"Rosszabb dolog is történhetett volna, ha nem érkezünk időben" - ezt a szentmisén a gyülekezet tájékoztatására mondta a pap, aki üldözőbe vette a tűzoltóság felé menekülő támadót. A laktanya előtt éppen több tűzoltó is állt, a pap tőlük kért segítséget.
A férfit a rendőrök megérkezéséig tartották fogva a tűzoltók. Azt mondták, hogy az 51 éves ember ittas volt és láthatólag nem bánta a tettét. Sőt, bosszúval fenyegette a tűzoltókat.
Közben az áldozathoz mentőt hívtak, mert az asszony arca csupa vér volt: eltört az orrcsontja. A támadót őrizetbe vette a rendőrség. Erőszakos közösülés kísérletével, illetve súlyos testi sértéssel gyanúsítják. A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy a férfi már többször volt büntetve, a többi között hasonló bűncselekmények miatt. Állítólag most is csak azért volt szabadlábon, mert jó magaviseletéért kedvezménnyel szabadult a börtönből.
(FH nyomán)