Mi lesz a miskolci tejgyár sorsa? - ezt kérdezte pénteki sajtótájékoztatóján a Jobbik azok után, hogy a párt olyan információkat kapott, miszerint bezárja kapuit Borsod megye legnagyobb tejüzeme.
A Fidesz rendet, elszámoltatást és munkahelyeket ígért Miskolcnak, ebből azonban semmi sem valósult meg, kezdte sajtótájékoztatóját Pakusza Zoltán jobbikos önkormányzati képviselő. Mint mondta, az elszámoltatás üres ígéret maradt, a közrend rosszabb, mint valaha, a munkahelyek tekintetében pedig nemhogy újak nincsenek, de a meglévőek is veszélyben vannak.
Hangsúlyozta, több, egymástól független információforrásból is arról értesültek, hogy a miskolci tejgyár mára olyan mértékű tartozást halmozott fel a beszállítókkal szemben, hogy az az üzem létét, és ezzel együtt rengeteg miskolci lakos munkahelyét veszélyezteti. „Úgy tudjuk, a létszámleépítés már megkezdődött, s csak idő kérdése, mikor kerül lakat a gyár kapuira” – fogalmazott Pakusza, aki arra kérte Kriza Ákos polgármestert, tájékoztassa a miskolciakat a kialakult helyzetről, s arról, folynak-e tárgyalások a tejüzem, és ezzel együtt a diósgyőri munkahelyek megmentése érdekében.