A fővárosi Jobbik határozottan elutasítja, hogy az MSZP, valamint a Mazsihisz és egyéb zsidó szervezetek megkérdőjelezik annak szükségességét, hogy Budapesten közterület viselje Magyarország irodalmi Nobel-díjra jelölt írónőjének nevét. A Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében, amelyet a Jobbik-frakció támogatásával hoztak meg, végre utcanévvel tiszteleghetünk a két világháború közötti időszak kiemelkedő alkotója, Tormay Cécile előtt.
Az MSZP és a zsidó szervezetek tiltakozása az írónőről való utcaelnevezéssel kapcsolatban nem más, mint hisztériakeltés és provokáció! A Mazsihisz az állam és az egyház érvényben lévő különállásának teljes felrúgásával nem először gyakorol politikai nyomást a magyar főváros első emberére, Tarlós István pedig – a Fidesz-frakcióval együtt – elfogadhatatlan módon ismét behódolt nekik. Vérlázító továbbá, hogy egy idegen szervezet, a Zsidó Világkongresszus is rendszeresen elő akarja írni, hogy kiről nevezzenek el közterületet Magyarországon, és utasításokat adnak a magyar miniszterelnöknek ezzel kapcsolatban.
Felszólítjuk a városvezetést, hogy ne engedjen a hisztériakeltő, értelmetlen követeléseknek, tegye félre megfelelési kényszerét, és legyen elnevezve utca Budapesten a magyar irodalom kiemelkedő alakjáról, Tormay Cécile-ről! - írja közleményében Czeglédi János, a Jobbik fővárosi képviselője.
Korábban írtuk: