Nem fizette vissza a szerdai határidőig az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) azt az 1,6 milliárd forintot, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) követelt vissza tőle – mondta a Magyar Nemzet kérdésére Lázár János a kormányinfón.
A Miniszterelnökség vezetője közölte, részletfizetést engedélyezett a kormány az ORÖ-nek. A kormányinfó után a Miniszterelnökség írásban arról tájékoztatott: a cigány szervezet 12 hónapot kapott a teljes összeg visszafizetésére, miután jelezték, jelenleg nincs ennyi pénzük.
Zoom
A politika cigányai
Ismeretes, márciusban derült ki, hogy az Emmi visszaköveteli a botrányba fulladt Híd a munka világába programra kifizetett 1,6 milliárd forintot. A cigány önkormányzat még az Orbán-kedvenc Farkas Flórián elnöksége idején több milliárd forint uniós pénzt kapott egy olyan sci-fi szervezet létrehozására, amelynek célja főként cigány származású munkavállalók foglalkoztatása. A vizsgálat azonban föltárta: természetesen semmilyen szakmai tevékenység nem folyt, ráadásul a szövetkezet hónapokon át nem adta le az uniós támogatások záróelszámolását.
Az ügyben ügyészségi vizsgálat folyik.
(Magyar Nemzet nyomán)
Kapcsolódó: