A Vizoviczki-ügy negyedrendű vádlottja több órán át beszélt kendőzetlenül az N1Tv-nek adott exkluzív interjúban arról, hogyan működött Vizoviczki birodalma hosszú éveken át az önkormányzatok és a rendőrség asszisztálásával. A sorozat ötödik részében többek közt arról is beszél, hogyan működött a drogbiznisz, de szóba kerül egy merénylet és egy gyilkosság is.
Frissítés: Egyébként ha a Fővárosi Ítélőtábla (vagy Rogán "Drága" Tóni, de sokkal inkább Kubatov "Segítő" Gábor) jóvoltából a közeljövőben Vizót házi őrizetbe helyezik 250 millió forint ellenében, akkor ebben a második kerületi, Rend utcai szerény kis kulipintyóban tengetheti majd unalmas napjait. Természetesen élettársa nevére íratott birtokról van szó, nehogy már egy árva fűszálat is lefoglaljanak a politikusokkal összejátszó maffiózó vagyonkájából.
A képekért köszönet olvasónknak.
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
2. frissítés: 250 millió egy összegben kifizetve, már indulhat is a birtokra a maffiózó
Egy összegben kifizették a 250 millió forintos óvadékot a költségvetési csalással, illetve egy másik ügyben vesztegetéssel vádolt Vizoviczki László ügyében, így az éjszakai mulatóiról elhíresült maffiózó házi őrizetbe kerül.
A Fővárosi Ítélőtábla honlapján hétfőn megjelent közleményben az olvasható: az óvadékot egy összegben bírósági letétbe helyezték, ezért az ítélőtábla intézkedett V. L. vádlott előzetes letartóztatásának megszüntetéséről és nyomon követő eszközzel is ellenőrzött házi őrizetéről.
Az MTI felidézte: az ítélőtábla július 22-i végzésével érdemben helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék végzését, amely V. L. vádlott ügyében elfogadja az óvadékot, megszünteti az előzetes letartóztatást és ezzel együtt elrendeli a házi őrizetet.
Vizoviczki László ellen két büntetőeljárás is folyamatban van. Egyik ügyét a Fővárosi Törvényszék tárgyalja, ebben a vállalkozót és harminckét társát különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalással vádolják. A Központi Nyomozó Főügyészség szerint a vádlottak közül kilencen bűnszervezetben követték el cselekményeiket, legalább 825 millió forintos kárt okozva az államnak.
A másik ügy a Debreceni Törvényszék előtt van. Ez a 2014. október óta tárgyalt rendőrségi vesztegetési botrány, amelynek vádirata huszonegy olyan vádlottat tart számon, aki hivatali vesztegetésért, hivatali visszaélésért, illetve közokirat-hamisításért felelhet. Az eljárásban szereplő négy volt rendőrfőtiszt, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Nemzeti Nyomozó Iroda korábbi magas beosztású munkatársai a főügyészség szerint rendszeresen százezres, milliós összegeket kaptak Vizoviczki Lászlótól, hogy szórakozóhelyei illegális rendőri védelemmel működjenek, a konkurens mulatóhelyeken pedig a bezárás érdekében razziákat tartsanak.
Az elsőfokú döntés után Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék szóvivője elmondta, az óvadék megállapítására azért nyílt lehetőség, mert kizárólag a szökés és elrejtőzés veszélyére hivatkozva tartották fenn eddig a vádlott előzetes letartóztatását.
Kapcsolódó: